LA SIMFONIA D'INTERNET


Google i Youtube han creat un projecte emocionant i que ha permès crear la simfonia oficial d'internet. Més de 3.000 persones, músics professionals i amateurs de tot el món, van enviar les seves gravacions, cadascú amb el seu instrument, al jurat. Van passar-ne 200 i aquesta nit els 90 afortunats que han arribat al final de tot el procés faran l'estrena mundial al Carnegie Hall de Nova York. Han estat assajant junts tres dies i han arribat a la cita procedents d'una trentena de països. El compositor de la simfonia d'internet, anomenada Eroica, és el xinès Tan Dun, guanyador d'un Oscar com a compositor de la banda sonora de la pel·lícula "Tigre y Dragón". Aquesta nit es complirà el somni de moltes persones i la xarxa internauta serà més rítmica i multicultural que mai. A mi, personalment, la simfonia m'agrada molt.
Un penjo dos vídeos perquè la pugueu escoltar. El primer és l'oficial, el que mostra la simfonia tocada per tots els músics que van enviar les seves gravacions i que té un muntatge perfecte. El segon vídeo ens mostra la simfonia tocada per la London Symphony Orchestra que ara fa uns mesos la va posar en escena en format de prova. Si voleu conèixer més a fons el projecte, al Youtube hi ha aquest canal dedicat al a a aquesta orquestra on hi veureu un a un als músics i el procés de creació d'aquesta obra. Ja em direu la vostra opinió però sobretot, encara que al principi us sembli un pel estranya, escolteu-a tota sencera. Val molt la pena.

Comentaris

Myriam Zanatta ha dit…
Wo, no coneixia aquest projecte. Peròla cançó està molt bé. Trobo que és una combinació interessant d'estils clàssics i més moderns, elegant i amb força. A veure quina acceptació té ^^
Noelia Silvero ha dit…
Ostres! Simfonia oficial d’Internet i tot!!! La veritat és que és molt bonica! Els hi ha d'haver costat lo seu, amb tants participants! És curiós, mai hauria sabut imagirnar-se com podria sonar la simfonia d'Internet! xD
Laia Martínez ha dit…
t'he fet cas i m'ho he escoltat :D i m'ha agradat. Aquest projecte és una mostra més del que anomenen la "intel-ligència col-lectiva" i del poder que poc a poc está tenint internet, ves a saber, ara es fa una banda sonora d'internet, es fa vikipèdia, també es va fer, per exemple, un vídeo clip de la Bjork, però també altres projectes col.lectius, fa poc he descobert que també s'està fent una peli entre internautes! si s'usa bé de tot això se'n pot treure molt profit!
Oscar Ramírez ha dit…
M'agrada que us agradi. A mi em sembla una molt bona sintonia i sobretot pel fet que la toquin tanta gent de tot el planeta.
Oscar Ramírez ha dit…
Laia, gràcies per fer-me cas. ja saps que mai enganyo.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA