LA REALITAT DIBUIXADA: EL CARLES I EL MIQUEL

En aquests temps de crisi que ens toquen a tots en primera persona sempre va bé veure la realitat des d’un punt de vista més amè i divertit. M’agrada veure com alguns dibuixants i humoristes gràfics traslladen al paper, amb molta qualitat i imaginació, aquelles imatges que si les veiem fotografiades ens dolen més que si les admirem dibuixades.

El contingut és el mateix en ambdós casos però el continent canvia i penso que ho fa per millorar. El Miquel Villalba, conegut com “elchicotriste”, amic personal i personatge més que conegut arreu del món i especialment a la ciutat de Tarragona, en sap i molt de posar humor als temes quotidians d’àmbit social, cultural o polític.

Tradueix en dibuix pensaments que molts compartim i no diem, traça els personatges de moda i remata la feina amb frases que permeten pensar i treure conclusions. Entre altres llocs el Miquel publica cada dia al diari TotTarragona.

L’altre cas, aquest l’he descobert avui a través del Facebook, és el del Carles Alberdi. Lleidatà de 37 anys el Carles es dedica sovint a il•lustrar llibres i còmics però també té la virtut de fer-nos veure la realitat amb el seu llapis. Les seves vinyetes et fan pensar i molt. Parlen de tot i aporten molt. He vist moltes de les seves imatges al seu bloc. M’ha agradat molt i per això avui en parlo.

Us recomano les visions del món d’aquests dos joves creadors i us animo a visitar més aquelles pàgines d’altres dibuixants que des de la realitat ens fan reflexionar d’una altra manera. Si no riem no estem vius. Si no pensem tampoc. Hem de mantenir les dues capacitats i ells ens ho posen fàcil.

Si voleu veure més dibuixos d'ells teniu els enllaços amb els seus blocs al final d’aquest article.


BLOC DEL MIQUEL VILLALBA

BLOC DEL CARLES ALBERDI

Comentaris

cantireta ha dit…
Ironia al poder... per dir les coses sense fer-se (massa) malasang... Ben fet!!
Oscar Ramírez ha dit…
Tot i que a vegades els dibuixos poden ser més contundents que les paraules. jejeje.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS