LES CABRES PELS SEUS PECATS...

L’altre dia parlava amb un conegut que és taxista a l’estació d’autobusos de Reus. M’explicava que ho estant passant molt malament i que el negoci els ha caigut a més de la meitat, que no arriben a final de mes i que l’estat els escanya amb els impostos, que la gent ja no agafa els taxis i que molts dies no fan caixa ni per pagar la benzina.

Benvingut al món real. Ho vaig pensar interiorment però vaig preferir callar i seguir escoltant el llistat de les seves tristeses. Però no em va fer cap pena. El del taxi és un sector que ha viscut molt i molt bé en èpoques de bonança i que ha mantingut, en el cas de Tarragona, el seu estatus de fer que aquesta sigui la província espanyola més cara en aquest tipus de servei.

Un recorregut mínim, d’un carrer a un altre de la ciutat, et costa un ull de la cara mentre el gremi que aglutina la majoria de taxistes manté que els preus són intocables i no són cars. Viuen aïllats de la realitat al pensar-se que poden cobrar cinc euros per la baixa de la bandera i mig euro cada quilòmetre deixant a banda els plusos per portar maletes o altres tarifes que només ells es treuen de la màniga.

Conec casos que encara em fan menys pensa i que són reals. M’han parlat d’una taxista que no du el joc de bombetes de recanvi al seu vehicle perquè no té diners per pagar-lo, d’un taxista que recull les prostitutes a peu de carretera i que cobra en diners o d’altres maneres, d’un altre que ha hagut de vendre el xalet de segona residencia que tenia a un poble costaner o d’uns que han decidit cobrar durant dos mesos la meitat de la tarifa per veure si augmenten el nombre de sortides que fan.

Excuses i prou. Sóc dur. Les cabres pels seus pecats tenen els genolls pelats i en aquest cas la frase s’acomoda a la perfecció a la realitat d’aquest sector que ha abusat i enriquit i que ara veu com ningú els dóna la mà. Que els costava baixar preus i posar unes tarifes adaptades a les necessitats del territori? Pensaven que “todo el monte es orégano”? Què volen ara aquesta gent?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS