LIQUIDACIÓ FINAL DEL PETIT COMERÇ

En plena època de rebaixes la comunitat de Madrid acaba de condemnar al petit comerç permetent a tots els establiments obrir tots els dies de l'any i les 24 hores del dia. Amb aquesta decisió arriba la liquidació final del comerç tradicional i la desaparició de centenars de petits establiments que ja ho tenien magre per a subsistir i que ara, amb les grans superficies obertes, poden començar a baixar les persianes per sempre. 

Els interessats, representants de les grans cadenes, parlen de la generació de llocs de treball però no es pot amagar que per als autònoms, la gran majoria de petits comerciants ho són, significarà, per la reducció de les vendes perquè el consumidor prefereix grans magatzems abans que petites botigues, eliminar al personal que no es podrà pagar. Serà, per dir-ho d'alguna manera, com quan es donen les dades de l'atur als mesos d'estiu i sempre es diu que baixa el nombre d'aturats al mes de juny i al setembre torna a pujar. D'això se'n diu enganyar al personal. 

Els llocs de treball que puguin generar les grans superfícies, suposant que en generin i no optin per esclavizar encara més al personal ja contractat, contrastarà amb la pèrdua de feina al sector del petit comerç. Com es diu habitualment "lo comido por lo servido". Amb la mesura de Madrid, que serà efectiva ben aviat a la resta de l'estat, enfonsem encara més a la botigueta de barri i als comerços de carrers secundaris. Aguantaran, si poden, els establiments de carrers del centre i els grans magatzems que, i ara si, faran l'agost tot l'any. I no oblidem mai que la ciutat és tot, el centre i les rodalies, els polígons i els barris. 

Amb les rebaixes ha arribat la liquidació de moltes persones. Madrid ha obert la caixa dels trons.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS