ZAZ! QUINA DELICIA!



No sé si també us passa a vosaltres, però quan descobreixo a algun creador nou necessito saber-ne quantes més coses millor. Faig recerca, investigo i intento posar-me a la seva pell, saber com crea i de quines fonts beu. 

A la ZAZ la vaig conèixer per primer cop l’any 2010. Acabava d’aparèixer al món musical amb el seu primer treball. Em va deixar bocabadat. L`impacte de la seva veu i les seves lletres, el seus directes i intervencions a televisió em semblaven enormes. Aquell primer disc va ser número 1 a França i a Polònia, número 2 a Bèlgica i tercer del rànquing musical a països com Alemanya, Grècia, Rússia o la República Txeca entre altres. La ZAZ va arribar fent soroll, bon soroll, i va triomfar. 

I així ha seguit fins ara (i que ens duri molts i molts anys). Avui us escric sobre ella perquè he trobat a Youtube un documental, breu però interessant, de la seva visita a la redacció del diari La Nación quan va visitar Argentina dins de la seva gira internacional l’any passat. Aprofitant el seu pas per la capital argentina, va col·laborar amb l’associació Mundo Invisible i amb la Red Solidaria que gestionen diferents menjadors socials. 

No va ser pas de cara a la galeria. La ZAZ és una habitual dels actes solidaris. Us comparteixo el vídeo, subtitulat en castellà, que dura uns set minuts. Dediqueu-vos aquest espai de temps, val molt la pena. 


Si heu vist el documental –si no l’heu vist el següent regal no és per a vosaltres- podeu visionar aquest segon vídeo. És un directe d’una de les seves cançons que, sota el meu parer, és una de les més maques que ha escrit. 


I com a tercer regal, si us han agradat els dos primers, mireu aquesta cançó de carrer a Montmartre.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA