FALCONE I BORSELLINO (15 ANYS)

D'ençà que vaig començar a parlar dels jutges Giovani Falcone i Paolo Borsellino, assassinats per la Cosa Nostra l'any 1992, he rebut comentaris als posts publicats i diversos correus electrònics. La majoria eren per a demanar-me que publiques més coses sobre el tema i per això avui penjo un nou vídeo que la televisió italiana Rai3 ha emes recentment per commemorar els 15 anys de la mort dels dos magistrats. El vídeo s'inicia amb una frase que deia sempre Falcone: L'home que té por mor cada dia. Qui no en té, mor un sol cop. Segueix amb una resposta de Falcone a una pregunta d'una periodista. Una resposta colpidora: No es tracta de tenir més o menys por, sinó de conviure amb la por. Les següents imatges son de Falcone i Borsellino en diferents llocs, un record a la lluita que van fer i que els va costar la vida. Si feu clic sobre els seus noms, anireu a dos webs molt interessants. Una és la de la Fondazione Falcone i l'altra la de Rita Borsellino, germana del jutge Paolo.


Comentaris

Unknown ha dit…
Desconeixia aquesta valenta frase del jutge Falcone: Un home valent.

Ciao!
Oscar Ramírez ha dit…
Ciao! Hi ha una pel·licula que es diu "Falcone" i que està en versió espanyola que explica tota la seva vida. És una petita meravella.
Unknown ha dit…
A veure doncs si algun dia cau a le smeves mans.

Vaig visitar Nàpols i va cridar-me l'atenció l'oficina anti-màfia, que animava a presentar denúncies. Per dintre meu vaig pensar que potser la màfia i deuen tenir gent treballant i després si denuncies et toca el rebre...
Oscar Ramírez ha dit…
A Nàpols, on vaig ser el passat cap d'any, no cal portar casc si vas en moto. Saps perquè?
Perquè la gent que mor en extranyes circumstàncies, mor a trets al carrer i els trets venen d'una moto. Per això, per identificar tothom, no diuen res si no dus casc.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS