ELS COMERÇOS I LES HORES

Feta la llei, feta la trampa. Aquesta frase és tot un clàssic i en èpoques com les que arriben, les nadalenques, és quan es demostra que tota la raó de ser. L'Ajuntament de Tarragona ha decidit que un equip de tècnics de l'àrea de Promoció de la Ciutat analitzi aquests propers dies fins a quin punt els comerços compleixen la normativa sobre horaris comercials. Si es comprova que un establiment no compleix aquesta llei rebrà una sanció econòmica. Tot això, segons els inventors d'aquesta idea, per evitar que hi hagi comerços que tanquin més tard del que permet la normativa. Home, a mi aquesta idea em fa riure perquè és absurda, un pedaç. M'explico. Resulta que d'ençà que van instal·lar-se a la ciutat de Tarragona certes empreses comercials, a la part central com la Rambla Nova o altres punts més aïllats, fan el que volen. Parlo de filials i delegacions de grans empreses com una de la Rambla, prop del Moto Club, que cada any comença abans que els altres les campanyes de rebaixes i les acaba dies desprès. Sempre té mecanismes per saltar-se la llei perquè camufla la campanya sota un altre nom comercial també atractiu. I cada any els descobreixen i els multen però els responsables d'aquest establiment la paguen i callen. L'import de la sanció no és res comparat amb les vendes que ja han fet saltant-se la llei, fent la trampa. I com el cas que us explico d'aquest conegut establiment a la Rambla, n'hi ha molts més, tants com delegacions i sucursals comercials d'aquestes grans cadenes de venda de roba, sabates, roba interior o material divers. Per això em sobta i em fa riure que ara arribin els nous polítics del segle XXI aportant idees que a finals del segle XX ja eren absurdes, inoperants, inútils. La solució, si el que realment es vol és acabar amb aquestes il·legalitats, és fàcil. Tan senzilla com tancar-los l'establiment tants dies com el tinguin obert fora d'hores. Aquesta formula és la que pot evitar aquestes accions comercials dels grans que l'únic que fan és malmetre els interessos dels petits. El comerç de sempre, encara que estigui a la Rambla, no en té prou en lluitar contra la competència de preus, també ha de fer front a la competència deslleial i il·legal. Els ajuntaments haurien de saber que el teixit comercial comença a la botiga més petita i es recolza en les més grans. Si es tira endavant aquesta mesura que han proposat tornarà a començar el cicle: els grans faran la trampa i els petits patiran de valent. Cal tenir més visió i rectificar és de savis.

Comentaris

Jobove - Reus ha dit…
i qui vetllarà perqué aquests horaris és complexin, aniran els funcionaris a treballar fora de hores, aniran a fer inspeccions els diumenges pel matí, demagogia pura, pallasos !!!!
Oscar Ramírez ha dit…
T'entenc company i no saps com. Igual posen serenos per vigilar-los perquè dubto que els tècnics, que han tingut la idea, moguin un dit fora d'hores.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS