27 de desembre 2007

Amb el temps tot torna al seu lloc i tot el que puja, baixa. Li ha succeït ara al mercat immobiliari dirigit per una colla de professionals i una altra colla de pirates. Els primers segueixen al sector i els segons han hagut de plegar o poc els hi queda. Parlo dels que es van aprofitar del moment per aprofitar-se també de les persones, dels qui van obrir una agencia immobiliària, negoci de finques, sense entendre res en aquesta temàtica, pel simple fet de comprar i vendre tot especulant i augmentant aquesta famosa bombolla immobiliària que al final ha acabat petant. La situació si parlem del preu de la vivenda es feia ja insostenible per la gran majoria. L'accés a l'habitatge nou o el de lloguer es feia impossible, insostenible. Els preus augmentaven cada any fruit de la mateixa especulació i d'aquest impopular euribor que tothom coneix però pocs saben que significa. La bonança per a molts ciutadans arriba quan llegim que ara, després de tants anys d'abusos, el preu dels habitatges nous, els de segona mà i els de lloguer baixarà. Amb la davallada del sector també serà difícil vendre immobles o sigui que cal fer lectures ben diverses. Els qui tenen moltes cases que han anat comprant gràcies a la bonança especulativa dels darrers anys no les podran vendre o, si les venen, serà a preus inferiors als de compra. Els propietaris de pisos de lloguer deixaran de fer l'agost i, amb preus més baixos, el sector de la població que podrà llogar un pis serà més ampli. Els constructors i promotors hauran de cordar-se el cinturó mentre els agents immobiliaris falsos, els que van aparèixer com a bolets, hauran de plegar veles i tornar a casa. Per últim, els habitatges de propietat tindran més valor pels seus propietaris perquè fins ara el preu s'incrementava dia a dia i molts no li donaven el valor que té o, dit d'una altra manera, no apreciaven el fet de tenir una casa o no recordaven quan els havia costat aconseguir-la. Aquests, per sort, son pocs. En tot cas, la ralentització de la construcció i la davallada d'aquest sector beneficia la gran majoria. Hi ha una cosa que, amb tot el que he explicat, no ha canviat. Hi ha una gran part del nostre món que quan va començar l'especulació i el boom de la construcció no tenien casa i ara tampoc en tindran. Son totes aquelles persones que cada dia, quan es lleven al matí, han d'inventar-se una nova vida diferent a la del dia anterior perquè no tenen diners ni res de valor material. Son pobres en bens però potser no en altres valors molt més importants.

8 Responses so far.

 1. Anònim says:

  EIIIII AQUI TE?S UNA CONÇO
  QUE ESPLICA TOT
  SAPS DE QUI ES?
  RCM

  Buenos Tiempos
  Corren buenos tiempos
  para la bandada
  de los que se amoldan a todo
  con tal que no les falte de nada

  Tiempos fabulosos
  para sacar tajada
  de desastres consentidos
  y catástrofes provocadas

  Tiempo como nunca
  para la chapuza
  el crimen impune
  y la caza de brujas

  Corren buenos tiempos
  para los equilibristas
  para prestidigitadores
  y para sadomasoquistas

  Y silenciosa
  la mayoría
  aguantando el chaparrón
  al pie del cañón
  de papel mache
  come el pan nuestro
  de cada día
  con un culo así
  contra la pared
  Llorando en el mar
  viendolas venir
  viendolas pasar.
  pasar,
  pasar.

  Corren buenos tiempos
  para esos caballeros
  loco por salvarnos la vida
  a costa de cortarnos el cuello
  Tiempos fabulosos
  para plañideras
  charlatanes visionarios
  Y vírgenes milagreras

  Tiempos como nunca
  para echarle morro
  o sacar coraje
  y pedir socorro.

  Corren buenos tiempos
  preferentemente
  para los de toda la vida
  para los mismos de siempre.


  SALUT

 2. Oscar,
  A nosaltres, la senyora Hudson ens segueix mantenint el preu de l’any 1890, de fet és simbòlic, més que res per que ella, obté la contraprestació de la nostra presencia i ens fent molta companyona tots plegats.
  Suposo que això, no te preu.

  Cordialment, Holmes, Sherlock Holmes.

 3. És una molt bona cançó d'en Serrat i per cert, molt ideal per aquest post, el que vaig fer abans d'ahir i els fets que han tingut lloc avui en un país que lluitava per la nova democràcia. Merci!
  Sherlock, un cop més m'has deixat sorprés i molt gratament. Ja imagino que, com a investigador que ets (el millor), hauràs analitzat els preus que hi ha. Ets molt afortunat, Sherlock, molt afortunat.

 4. Bona tarda Òscar, només et volia desitjar bones festes i bon any 2008.

  Una abraçada amic.

 5. zel says:

  Jo estic amb tu, els que estan fotuts seguiran estan fotuts, però recoi, els especuladors, els que s'han fet rics a costa de construir sobre res amb els calers dels que compraven el pis i l'havien de pagar per avançat sense que hi hab¡guessin ni els fonaments, aquest que els bombin, que vinguin a la vida dels mortals i sàpiguen quin bo i fa. Era tan escandalòs, a preus d'or pisos de merda que al cap de res ja tenien degoters i esquerdes inexplicables, i malfuncionament de tot, i vés a reclamar, després. Ara, em sembla que si que alguns podran si més no llogar pis, perquè, de què en fotran si no venen? En fi, una abraçada i molts bons dies, sigues feliç maco! Un petonàs.

 6. Unknown says:

  Es trenca, es trenca però els preus dels pisos continuen sent utòpics... o de jutjat de guàrdia.

 7. Molt bona aportació Zel. Un petó!
  Tondo és cert que els preus encara son insultants però si aquesta crisi es manté com a mínim un parell d'anys, podrem parlar en altres termes perquè per força baixaran. L'actual situació s'ha fet del tot insostenible.

 8. Salvi, amic, una forta abraça a tu i els teus i molt bones festes. Per cert, ja ets pare o encara no?

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -