LES PETJADES D’UN HOME DE DÉU




Divendres vaig tenir l’ocasió, en nom de Silva Editorial, de presentar al saló de plens de l’Ajuntament d’Almoster el llibre “Petjades tarragonines a Catalunya” que explica les vivències de monsenyor Miquel Barbarà. El passeig per la vida d’aquest religiós, que ha tingut papers fonamentals al llarg de les últimes dècades, és molt interessant. La Cinta Bellmunt, companya periodista, ha traduït les converses mantingudes amb Barbarà i ha donat forma al llibre. 

Aquesta obra ens explica la història de l’església catalana més propera en el temps i ho fa des de la veu d’un personatge d’aquesta església. També és una oportunitat de fer un anàlisi de la forma de vida d’anys enrere i d’ara i no parla només de teologia ja que hi tenen un paper molt important la música i la sociologia que són dues de les passions de monsenyor Barbarà. Ell, parla del paper de la dona en l’àmbit de l’església, reivindica la importància de la família i lloa el paper dels mossens dels pobles. 

Barbarà ens explicava algunes de les anècdotes més interessants en l’acte del divendres que va omplir de públic una sala moderna i acollidora. L’alcalde, Àngel Xifré, va recordar que monsenyor Barbarà és nascut a Almoster i que és fill predilecte d’aquesta vila propera a Reus. 

Entre tots quatre, autora, protagonista, alcalde i un servidor, vam mirar de regalar als assistents un acte amè i proper. Conèixer a personatges com monsenyor Barbarà, deixant a banda les creences de cada persona, és tot un plaer. Si les persones sumen i aporten, benvingudes siguin. 

La foto és d’un moment de la presentació. D’esquerra a dreta: Monsenyor Barbarà, Àngel Xifré, Cinta Bellmunt i jo mateix.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA