UNA ALTRA NOIA DEL PONT



Si heu vist “La chica del puente”, de Patrice Leconte, recordareu a la protagonista que es llençava d’un pont perquè es volia suïcidar. Personalment, aquesta pel·lícula té una significació especial per alguns dels seus diàlegs i escenes, per certs vincles que enllacen amb algú que conec. 

Hi ha un altre director, el gran Luc Besson, que fa pocs anys va fer una proposta semblant, a nivell de guió, i que va traduir en una petita obra d’art. La pel·lícula de Besson es diu “Angel-A” i també la protagonitza una jove que vol acabar amb la seva vida llançant-se des del Sena, a París. Com en l’altre cas, té companyia. 

Hi ha escenes d’aquesta creació de Besson que, com a l’obra de Leconte, ens alimenten i molt gràcies al guió tant estudiat i apamat que tenen. Una altra coincidència: les dues pel·lícules estan gravades en blanc i negre tot i ser del segle XXI. Us convido avui a veure un fragment d’aquetsa Angel-A, un que considero més interessant i que parla de la importància de tenir autoestima i confiar en un mateix. 

L’escena és en francès però amb traducció en castellà subtitulada. Val molt la pena que us la mireu, que la gaudiu amb calma i analitzeu el diàleg dels seus dos protagonistes. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS