PERIODISME ORAL

El periodisme comença estar en decadència gràcies a tots aquells que l'utilitzen de forma errònia. Als caps de premsa que veten mitjans, professionals sotmesos als programes del cor i tertúlies o entrevistes amb famosos, professionals que no recorden que van ser extorquits quan treballaven en un diari i ara extorqueixen ells en un altre mitjà, altres coneguts professionals que haurien d'estar jubilats i encara desbarren a diari pel micròfon, cal sumar-hi el cas que publica avui la premsa. Una jove estudiant de Periodisme d'una universitat de Barcelona ha estat denunciada per oferir sexe a dos Mossos d'Esquadra a canvi que li retiressin les multes que, suposadament, deu. Aquesta jove estudiant, de 24 anys, col·labora al programa de Cadena Dial Atrévete que presenta Javier Cardenas, la persona que més frikies ha descobert a tota Espanya gràcies als programes de l'Alfonso Arús. L'estudiant va aturar dos agents dels Mossos a l'avinguda de la Diagonal i els va dir que deu moltes multes i no les pot pagar fet pel qual els oferia sexe a canvi de l'import de les sancions. Els dos agents li van dir en reiterades ocasions que per aquell camí no anava bé. Ella va seguir canviant sexe per multes i al final la van prendre a la caserna dels Mossos. Un cop allí, ella va admetre que duia un micròfon amagat i que treballava per un programa de ràdio i ells van denunciar-la per la via penal tot presentant, dins la denuncia, la cinta enregistrada per ella. A mi, particularment, no m'agraden aquests mètodes i formes de fer periodisme i quedi clar que tinc molt bon sentit de l'humor com pot constatar tota la gent que em coneix. Crec que hi ha altres formules per divertir l'audiència i no cal caure tant baix. Sort que els Mossos no van accedir a la petició de la jove estudiant perquè, que hagués passat llavors? Quines eren realment les intencions de la gravació feta per aquest programa? Es volia desprestigiar el cos dels Mossos d'Esquadra? Divertir l'audiència amb bromes estúpides?. Caldria que els responsables de la programació de les ràdios comencin a pensar en nous elements de diversió que no faltin el respecte a ningú i, si pot ser, culturitzin enlloc de reduir aquest nivell.

Comentaris

Jobove - Reus ha dit…
L'Arús va ser l'iniciador de tota aquesta tele brosa que és fà ara i que tan malt ha fet a la cultura d'aquest país, estic amb tu que el periodista te de tindre una ètica profesional

salutacions
Anònim ha dit…
Yo colaboro con ATREVETE, y aunque a Meritxell no se la envio a esa comisaria a gastar ninguna broma , lo que esta claro es que la noticia falta ala verdad , desde el titular, ya que en ningun momento se ofrecio sexo por nada. Si la mente calenturienta de algún mosso ha llegado a esa conclusión deberia hacerselo mirar, pero para salir de dudas todos, que pongan a disposición del programa e mini disc que le retuvieron y donde estaba todo grabado. Y los señores y señoras del PERIODICO que se lo hagan mirar y contrasten una información que falla desde el primer momento, ya que Meritxell no tiene 24 años si no 21, esta estudiando PERIODISMO y no OFRECIO SEXO por sacar multas.

P.D.- y ESTOY DEACUERDO CON EL COMENTARIO QUE PONE QUE NOS ACORDEMOS QUE EN ESA COMISARIA LAS GRABACIONES YA SON PARTE DE SU HISTORIA...TAL VEZ POR ESO SE MOSQUEARON CON TANTA FACILIDAD, y "presuntamente" le dijeron a Meritxell mientras la tenian retenida...BORRA ESA SONRISA
Oscar, Te la ma, estic d'acord amb vosaltres.
jacinto pinto, com no t'expliquis millor...
Oscar Ramírez ha dit…
Tens tota la raó Té la Mà Maria, gràcies a l'Arus tenim part del que tenim de telebrossa. Jacinto jo també et demano que t'expliquis millor si us plau. Per cert, el Periodico de Catalunya és un referent i com a mitjà referent contrasta les informacions que publica. No sé quina part de veritat expliquen però en tot cas aporten les dades que han rebut.
Sindicat ASEMIT ha dit…
Òscar, et felicitem pel teu post. Excel·lent com tot el que toques. Ja saps que, malgrat no linkis sindicats de classe al teu bloc (nosaltres no som un sindicat de classe, més aviat som un sindicat amb classe) tens un lloc de privilegi al nostre bloc. Ja estem farts d'ignorants i necis que practiquen la xerrameca barata, tot pensant-se que la policia vesteix de gris i els detindrà per les seves creences ideològiques. La policia garanteix els drets i deures dels ciutadans, perquè sense seguretat no hi ha llibertat.
Tu, que ens coneixes i ens has vist treballar quan eres a la TV, saps que la professió de policia és molt complicada i fotuda i que per això es cobra el que es cobra, doncs es requereix un perfil altament professional, que només s'ensenya a l'EPC, lloc de formació comuna de Guàrdia Urbana i Mossos.
Mira la darrera informació que hem rebut al nostre sindicat. A veure quina professió pateix tanta pressió mediatica del periodisme claveguera?
Una abraçada company Ramírez, pal·ladí de la policia democràtica catalana.

IDENTIFICACIONS AMB MÒBILS

Vigileu amb els marroquins i/o estrangers en general; a l'EPC s'ha comentat aquests dies la metodologia emprada pels marroquins i d'altres
per la zona de l'àrea metropolitana en una identificació;

1- es veu de lluny quan vas a identificar a algú
2- el marroquí en questió, li dóna temps a marcar el tel. 112
(emergències) al seu mòbil
3- el transcurs de l'actuació es grabada en veu a la sala del 112
4- el marroquí comença a dir coses com; "agente no me pege", "uy ay"
5- Si li interessa al marroquí va a posar-nos la denúncia i demana com a prova la grabació a la sala del 112
És per això que el primer que hem de fer és (això no ho posem per raons òbvies)
El demés ja ho sabeu, fer la nostra feina el millor que sabem

NO SABEM SI ÉS CERT O NO, PERÒ SABENT-HO CAL QUE HO TINGUEM EN COMPTE.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS