ARA SALOU


Ja em disculpareu però no entenc res del què ha passat a Salou. Ahir s'anunciava una moció de censura contra l'actual alcalde, Antonio Banyeres, que defensaran els regidors de la FUPS i els de CDC i el PP. Anem a pams. Em sorprèn que ara que Convergència i Unió havia d'assolir l'alcaldia del municipi, així es va marcar al seu dia quan es va fer el pacte de govern, Convergència Democràtica insti als seus dos regidors a donar suport a la moció de censura que no recolza el soci de la federació nacionalista, Unió Democràtica. Salvador Pellicé, número 1 de CiU tot i que anava a la llista com a independent, es quedarà sense saber què és ser alcalde mentre al número 2, Marc Montagut, li cauen les critiques per tot arreu.

Deixant a banda aquestes desavinences de Convergència i d'Unió, queda clar allò que sempre dic, que han de governat els més votats i que els pactes per deixar a l'oposició la llista més votada no deixen de ser cops baixos. Per tant a Salou ha de governar la FUPS (Ferran Units Per Salou) que va aconseguir 7 regidors dels 21 que hi havia en joc a les passades eleccions municipals del 2007. De la mateixa manera i per aconseguir un govern estable i amb majoria suficient, la FUPS hauria de governar amb el segon partit més votat, el PSC. El problema és que els socialistes van ser els qui van trencar les normes del joc democràtic posant a l'oposició a la FUPS i ara la pilota els ha rebotat a la seva teulada. Qualsevol altra possibilitat numèrica de govern és pura ciència ficció o trampa si és fa realitat. Reitero que no entenc (no vull entendre-ho) aquest tripijoc que l'únic que fa es desestabilitzar el govern d'una població on els polítics semblen turistes que passen quinze dies al xalet i després tornen a casa.

Comentaris

Apa Noi ha dit…
no entenc res noi

PODEU PENJAR EL CATELL AL VOSTRE BLOG , PASEU PER EL MEU BLOG APA NOI
GRACIAS
McAbeu ha dit…
No entens el que passa a Salou perquè no es pot entendre, no té cap explicació que no sigui la pura lluita per la "poltrona" (ara fem alcalde al del FUPS durant dos anys i després aquest partit s'integrarà a CiU que així en les properes eleccions guanyarà de llarg). Diuen que això està manat des d'un despatx de Barcelona (i segurament és cert) però no pateixis que els d'aquí s'hi adaptaran sense fer gaires escarafalls i del pacte "solemne" de fa dos anys doncs res de res. I després els polítics s'estranyen de que cada vegada ens interessi menys la política...
La Familia Menta ha dit…
Sobre això que han de manar els més votats, voldia fer un apunt. Quan votem, no estem elegint el president/alcalde/líder del que sigue, sinó els diputats/regidors/el que sigue. I aquests són els que després trien el líder, per votació entre ells. Per tant, és normal que de vegades qui guanye no és el més votatm el sistema està fet per a que això passe. No dic ni que estigue bé ni que estigue mal, però és així. A altres països, com França, s'elegeix el president a banda dels diputats, en dos eleccions diferents.

Bones Pasqües!
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi, benvingut al club. Ara passo pel teu blog.
Oscar Ramírez ha dit…
McAbeu, saps que passa? el que menys entenc és justament això, que faltant dos mesos per al relleu que donava l'alcaldia a CiU, es trenqui el pacte, es presenti una moció i es canviin les coses radicalment. Puc entendre, que no pas compartir, un altre tipus de mocions però no una d'aquest estil.
Oscar Ramírez ha dit…
M.Z, no estic d'acord amb tu però ja està bé que divergim en algunes coses. Jo crec que a Espanya quan votem no estem escollint a cap alcalde o lider. Això ho fariem amb el sistema de llistes obertes que espero que algun dia arribi en aquest país. Aquí hi ha molta i molta gent que vota per sigles o sigui al partit i no pas al lider, alcalde o diputat. A mi el sistema francès em sembla bo i fins i tot per aplicar aquí a les eleccions municipals però de moment es valora més un partit que no pas les persones. T'ho dic perquè he dirigit dues campanyes polítiques (una a Cambrils i una a Mont-roig, les dues al 2007) i he participat activament en una altra (a les generals del 2008) i he comprovat el que comento. En democràcia tot és licit però hi ha accions que no deixen de ser un joc brut o, en el cas de Salou, moviments molt estranys. Bones Pasqües!.
Anònim ha dit…
A Salou hi havia en marxa operacions urbanístiques que no quedava molt clar que fosin gaire "socials", o millor dit, eren molt "sucoses" pels que ara es lamenten que no es complirà el pacte..
Oscar Ramírez ha dit…
Aquesta part la desconec. Curiós, si més no...

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS