EL PEDAÇ DE ZP


Com era d'esperar, els canvis de ministeris fets per Zapatero i anunciats aquest dimarts, no m'han convençut gens. Més que un canvi, és un pedaç. Solbes s'en va abans que li agafi un infart i l'hagin d'enterrar sent ministre. La seva cartera és per Elena Salgado que a més serà vicepresidenta segona i que haurà d'ajudar a l'actual viepresidenta primera, Maria Teresa Fernández De la Vega, del tot desgastada i un pel desapareguda en aquest mandat.

Zapatero s'ha tret de la màniga una tercera vicepresidencia que li ha regalat, per mèrits assolits, a Manuel Chaves. El fins ara president de la Junta de Andalucia deixa aquest càrrec i se'n va a Madrid per a fer d'interlocutor amb les comunitats autònomes. Això vol dir, explicat més clarament, que ZP es renta les mans del finançament i que si el govern Montilla vol més euros haurà de parlar amb Chaves.

També entra al govern un dels socialistes que s'ha guanyat el cel, el vicesecretari general del PSOE, José Blanco. El Pepe no té cap estudi ni carrera però això no importa en aquest país. El més ruc fa rellotges de fusta i quan se'n cansa li donen un bon caramel. El Pepe és el nou ministre de Foment perquè ZP s'ha carregat a la Maleni. Magdalena Alvárez ha vist com la seva frase "antes muerta que doblá" no es complia i l'han doblegada per "finiquitar-la" de la política.El fins ara rector de la Universidad Autónoma de Madrid, Angel Gabilondo, és el nou ministre d'Educació a més de ser germà del periodista hipersocialista Iñaki Gabilondo. La cartera de Sanitat i Polítiques Socials és per Trinidad Jiménez i per acabar, la cartera de Cultura li ha tocat a Ángelez González-Sinde, president de la Academia de las Ciencias y las Artes Cinematográficas de España i gran defensora de l'SGAE i el canon que ens fan pagar per tot allò que soni o faci música. La nova responsable de cultura no promet massa si tenim en compte que és coguionista de la pel·lícula "mentiras y gordas" on els personatges es passen tot el film "fotent-se pastilles i cardant com a ximpanzés"

Zapatero ja ha fet els canvis i ha assegurat que amb ells es podrà afrontar la crisi actual i tirar endavant. Permeteu-me que marxi a riure una estona (per no plorar) un cop escoltades aquestes declaracions del president espanyol. Li hem d'agrair que ens hagi lliurat de personatges com la fins ara titular de Fomento però també li hem de recordar que ara, just en aquests moments, no tocava fer una reestructuració basada en regalar carteres als amics i tots aquells que han fet mèrits a altres administracions o al propi partit. Al veure els canvis m'he quedat "blanco".

Comentaris

Noelia Silvero ha dit…
Jo no sé en que està pensant Zapatero! No entenc aquests canvis. Per mi ha anat de mal en pitjor. xD I com dius tu mateix, s'ha "tret de la màniga" una vicepresidència i li ha Chaves, la qual cosa tampoc entenc. La veritat és que m'ha sorprès una mica Zapatero. Són uns canvis que no esperava. No crec que amb aquests canvis es pugui afrontar la crisi i tirar endavant.
Oscar Ramírez ha dit…
Noelia, jo tampoc ho crec. Penso que anem, com es diu popularment, de Guatemala a Guatepeor. El temps dirà però per desgràcia el propi temps li juga en contra.
Anònim ha dit…
NOMES VOL SURAR,I GUANYAR TEMPS, NO SAP ON VA, NI QUE FER. ES UN TRIS FINAL PER EL HOME DE "LA ESPAÑA PLURAL".
JUGANT AMB BCN.
Oscar Ramírez ha dit…
Jugant jugant van passant els dies i els mesos i la situació empitjora. Tu dius que vol guanyar temps i és cert però discrepo quan dius que només vol surar. Jo crec que fa temps que s'ha ofegat i que ara estem abandonats a la nostra sort, sense capità ni timoner.
Laia Martínez ha dit…
Bua, deu ni do... no em veig qualificada per parlar de política perquè últimament la veritat és que he desconnectat pràcticament per complet d'aquest tema, i mira que sempre m'ha agradat i he estat al dia, però aquesta és una reflexió que mostra que realment van de mal en pitjor. No se que pot passar, no se on anirem a parar, i em fa por, perquè com deies Òscar, sembla que tothom pot ser ministre en aquest país, no ho se, espero que els canvis s'hagin pensat a millor però buf, només llegir k cultura ho portarà la coguionista de la peli Mentiras i gordas m'entra una por k no vegis!!!!
Oscar Ramírez ha dit…
Sin rumbo y en el lodo. Ho cantaven Los Panchos. No cal dir més Laia.

PD: jo vaig veure ahir la peli "mentiras y gordas" i em va semblar una porqueria absoluta. Feia temps que no veia cap pel·lícula tan absurda. Òbviament la vaig veure des de casa, en versió pirata.
zel ha dit…
Bfffff, jo suposo que en el tauler hi té el que té, que hi deu haver hagut rapapolvo i que a veure què passa, que no serà massa diferent del que passa a d'altres llocs...
Oscar Ramírez ha dit…
Zel, sempre ens quedarà pensar en indrets com Itàlia on la política té moltes semblances amb la de casa nostra, jajaja.
En tot cas, si això és el que tenia al tauler, que canvii de tauler.
Apa Noi ha dit…
tenia l´esperança que avui hem nomenessin MINISTRE, aquest ZP¡¡¡
no vol un Tarragoni al GOVERN
QUINA PUTADA
Francesc ha dit…
Comparteixo bastant la teva opinió. Són uns canvis que per una banda dubto molt que ajudin a superar la crisi i per l'altra banda i la que crec més greu és que signifiquen un altre menyspreu cap a Catalunya.

Que algú com el Chavez (el que aconsegueix cobrar per Andalucia uns deutes històrics que ningú té la més remota idea d'on han sorgit mentre a Catalunya se'ns donen llargues) hagi de ser qui coordini el tema territorial vol dir que les coses no milloraran per Catalunya. Significa més del mateix, que mentres a alguns territoris se'ls hi donarà tot allò que vulguin a d'altres com Catalunya se'ns negarà. I el més fort i que més mal em fa és que en part nosaltres l'hem legitimat per fer-ho. Tot i tenir proves de que passaria els catalans vam votar massivament al PSOE per evitar a un malvat PP que com a mínim complia el poc que prometia. Ara ens trobem que ens ho prometen tot i no es compleix res. Catalunya hi guanyarà molt el dia que ens adonem que el PSOE no ens tracta millor que el PP, ni que utilitzi millors paraules.

Un altre tema que trobo descarat sobre la designació del Chavez és que continuen amb la pràctica de marxar del govern a mig mandat (o ni això en aquest cas) i donar-lo a un altre per tal d'assegurar mantenir-lo. Ho trobo molt poc democràtic i m'imagino que és el que ha passat a Andalusia.

Sobre la Maleni, em sembla que per canviar-la per el Pepiño Blanco potser ja estava bé la dona. Dubto molt que sigui millor i a més és dels més sectaris que hi ha, a part com tu indiques que no té estudis (la via Montilla fa furor!!!). Cada cop tinc més clar que als polítics se'ls hi hauria de requerir un cert currículum tal com passaria a l'empresa privada. Dubto molt que el Pepiño Blanco o el Montilla els vulguesin al consell d'administració de cap empresa.

Perdona per la parrafada però és que hi ha certes coses que m'indignen!
Oscar Ramírez ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Oscar Ramírez ha dit…
IrCAT (si em permets aquesta concesió): estic d'acord amb tu al cent per cent. Però pensa que els catalans som un poble acostumat a donar i a rebre per alló que no haviem donat i se'ns atorga. De canvis sempre n'hi haurà a tot arreu i més a aquells llocs on hi ha governs locals amb minories més propenses a ser canviades. M'encantaria ser a llocs com Salou on un pot canviar moltes coses o, com a mínim, tenir-ne la sensació.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS