ELS DOS TERRATRÈMOLS D'ITÀLIA.

Itàlia viu un dia trist. El terratrèmol amb epicentre a la localitat de L'Aquila i que ha afectat moltes poblacions veïnes ha deixat el balanç de 150 morts, 1.500 ferits i 50.000 persones sense casa. Les xifres, per desgracia, aniran pujant en tots els sentits perquè hi ha pobles completament destruïts i sota les runes s'hi trobaran més cosos sense vida de les víctimes de la tragèdia. Al terratrèmol, accident geològic, cal sumar-hi un segon terratrèmol, el polític.Fa pocs dies que Giampaolo Giuliani, investigador del laboratori nacional de física del Gran Sasso, un indret proper a la zona afectada pel sisme, va assegurar en una entrevista a la televisió italiana que era previst un gran terratrèmol a la zona on s'ha produït. Segons Giuliani ja feia dos mesos que es produïen sacsades de petita escala en aquest terreny i era previsible que es produís una replica a gran escala. Les autoritats el van fer callar i el van acusar de provocar alarmisme entre la població, la mateixa població que avui s'ha vist directament afectada per aquesta desgracia.

Ara cal que tothom sigui solidari i que els nostres governs, en nom de tots nosaltres, posin a disposició del govern italià tots els mitjans i recursos que tinguin al seu abast. Fan falta moltes coses i per començar, si convé, que s'hi envii a l'exercit per ajudar a treure runes i reconstruir edificis, ponts i serveis malmesos. No serem nosaltres qui ens negarem a fer una aportació econòmica als damnificats o destinada a comprar menjar, medicines o altres materials. Aquesta ocasió s'ho val. Si el govern de Madrid és llest destinarà els 450 soldats i els 9 milions d'euros previstos per malgastar en les eleccions de l'Afganistan, aportacions anunciades pel president Zapatero aquests dies de cimeres inútils, a una zona que realment es mereix aquesta ajuda.Espero que la situació no empitjori a Itàlia i que ben aviat es pugui parlar d'una certa normalitat i una bona acció de govern davant del desastre.

Les dues fotos que acompanyen aquest post són de l'ampli recull que ha fet Il Corriere della Sera. Si entreu a la seva web, veureu les imatges en portada. Cada deu segons en surt una de nova.

Comentaris

Albert ha dit…
Estem parlant d'un país(Itàlia) que té un govern neo-con, i uns dels trets d'aquesta xusma-secta, és el negacionisme a la ciència i a la evolució, aquest cientific italià, ha estat sancionat per alarmista, per tant, aquella institució que l'ha sancionat, hauria de ser jutjada per homicidi imprudent...és la llàstima de la politica, que els politics agafen massa poder, que en certs temes encara ens poden enganyar, pq les coses és poden disfressar ( economia, població, atur...) , però fets cientifics, a qui volen enganyar ?¿?¿, és creuen superiors fins i tot a la classe cientifica..
El mateix va passar o semblant amb l'AVE, el Sr.Cascos, va desestimar recomanacions de geòlecs a Saragossa, i va tindre problemes, va tindre sort que no va haver morts, si no què passaría ?....es la classe politica que tenim....
Salut i república...
La Familia Menta ha dit…
Estic d'acordamb Albert. Hem arribat a un punt molt alarmant, on es fa política amb la ciència. I, per sort o per desgràcia, la ciència i la naturalesa és la que és i no n'entèn de política. Molts, prtò no ho saben enendre, i creueun que acallant els científics n'hi ha prou.
Oscar Ramírez ha dit…
Albert i M.Z, estem tots d'acord en aquest plantejament. La ciencia és massa important per obviar-la o per vincular-la a la política.
Casos com el d'Itàlia o el que comentes de Cascos són els que fan posar els pels de punta i els que demostren que hi ha polítics que no escolten i acaben auto-mitificant-se i creient-se déus.
Francesc ha dit…
El teu blog també és molt interessant. Et linkaré i també t'aniré seguint. Salutacions
Oscar Ramírez ha dit…
Gràcies! ens parlem i veiem!

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS