OBAMA, BIGELOW ...

Els nord-americans segueixen sorprenent-nos per la seva capacitat de modernitzar-se abandonant, quan volen, aquest conservadorisme que els ha fet tan odiosos i prepotents, que els ha posat d'esquena al món. Per a demostrar el seu canvi a la resta del planeta van escollir un president negre. Ara, amb Obama al poder, han entregat a una dona l'Òscar a la millor direcció. Kathryn Bigelow aconsegueix ser la primera directora amb estatueta en 82 anys d'història dels guardons i a més guanya el "monigot daurat" amb una pel·lícula de guerra.
La llista de dones directores, mereixedores de l'Òscar, és infinita si fem la mirada enrere. No cal citar-ne masses. Jane Champion amb "El piano", Sofia Coppola per "Lost in translation" o Lina Wertmuller amb les seves "Seven Beauties" poden representar sense problemes a aquest col·lectiu de grans mestres de la càmera que sempre han estat en un segon pla perquè la societat, l'americana especialment, les ha considerat de segona pel simple fet de ser dones, el sexe dèbil.
Primer un negre a la Casablanca, ara una dona amb l'Òscar, que en són de grans els americans!. Quina serà la seva propera sorpresa al món?

Comentaris

Lluís Bosch ha dit…
Els qui som de naturalesa anti-ianqui també estem (agradablement) sorpresos, i me n'alegro de veritat dels canvis. Tot i que de vegades les aparences enganyen. Encara no sabem si el canvi és una aparença, però potser sí, que alguna cosa està canviant.
De moment, tot va bé. Ja veurem. Però cal ser optimista.
Oscar Ramírez ha dit…
Lluís, esperem que aquesta vegada no ens enganyin les aparences i, com tu bé dius, triomfi l'optimisme i s'imposi el seny.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS