LES FILLES D’EDWARD DARLEY BOIT


Abans de començar a llegir, feu un clic sobre la foto i mireu-vos amb calma el quadre ampliat. El que menys ens importa en aquesta historia és qui era aquest tal Edward Darley. Les seves filles tampoc són massa importants. El què val la pena és el quadre, l’obra d’art i sobretot el seu autor que va pintar aquesta peça per encàrrec d’un señor ric, l’Edward, per plasmar les seves nenes, les filles de l’Edward.
La qualitat de l’obra salta a la vista, es nota a primer cop d’ull. És un quadre que té força, que impacta i que, tot i les foscors, ens presenta les seves llums particulars. També ens deixa clar que les nenes no vivien envoltades de massa felicitat fruit de la rigor del pare que les devia tenir ben educades i poc cuidades en els valors d’estima.
Feta la diagnosi del quadre, acció que mai havia fet en aquest blog i que crec que faré més sovint, us comento que he volgut parlar d’aquesta obra perquè fa pocs dies ha arribat a Madrid on es podrà veure fins el proper 30 de maig al Museu del Prado.
Els experts diuen que aquest retrat de les filles de l’Edward Darley Boit recorda molt a “Las Meninas” de Velázquez perquè l’autor, John Singer Sargent, era un amant del pintor espanyol. Us recomano l’obra de Singer (1856-1925) per la seva qualitat.
Hi ha quadres que són autentiques meravelles com les que us linko. Feu clic a sobre d’elles.

Un carrer a Venècia

Madame X
La taula d'esmorzar
Bilbioteca Pública de Boston
Nonchaloir
Festa a la barca
I si disposeu de més temps, mireu-vos tots els seus quadres fent clic aquí

Comentaris

Anònim ha dit…
preferisc a Les Menines perquè tenen més llum però aquest pintor és més realista. No hi entenc molt però ho veig aisi.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, moltes gràcies, el que importa no és aprendre molt o poc, es tracta d'auto-defenir-se, marcar-se i armar-se raons.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS