NO ES PODEN TANCAR LES ESCOLES QUE VOLEN

Fa poc ens deien que som a la cua d’Europa en molts ¡àmbits relacionats amb l’ensenyament. Espanya és el país on menys anglès es parla de tota la Unió Europea. Més ben dit, és el país on menys es parla una segona llengua a part de la oficial ja sigui el castellà o el català. També s’ha dit recentment que cap de les universitats espanyoles és entre les considerades cent millors universitats del món.

Cauen les inversions en I+D, el fracàs escolar al nostre país és molt alt i les retallades aplicades els darrers mesos no ajuden massa en la possible millora del sistema. Professors amb poca capacitat de gestió dels seus alumnes, cansats i mal pagats. És la diagnosi real d’un sector que hauria de sobresortir en tot moment.

Dic tot això per argumentar la necessitat de mantenir operatius aquells projectes establerts que fan referència a la construcció de noves escoles i la consolidació de les ja existents. Les protestes pel tancament de l’escola Olga Xirinacs de Tarragona, la Reus 21, El Còdols del Vendrell i l’Alba a La Canonja en són dos exemples ben clars.

Les associacions de mares i pares d’alumnes dels dos centres han iniciat una batalla dialèctica amb la Generalitat que fa oïdes sordes a les seves reivindicacions i manté la decisió de posar punt i final a totes aquestes escoles. S’han d’entendre les dues posicions però també cal posar-se en una de les dues bandes. Les AMPAS tenen raó al demanar que es mantinguin aquestes línies educatives i el govern ha de fer jocs malabars per gestionar un pressupost massa vinculat al dèficit deixat pel tripartit.

Però en aquests casos cal aplicar cordura i això significa enfortir àmbits com els educatius en detriment d’altres que es poden esperar cas de les partides d’altres departaments. No puc aportar solucions a un problema massa complicat com aquest però si considero que tots els centres educatius que citava abans s’han de mantenir. Si retallen en ensenyament estarem aprenent a fer les coses mal fetes.


Comentaris

cantireta ha dit…
Si jo fos l'Olga, em posaria les mans al cap. L'ensenyament és la base de tot país que se vulgui anomenar així. No anem bé, no...
Oscar Ramírez ha dit…
I nosaltres perdem pistonada a cada pas i seguim a la cua.
Per cert, no tenia el teu bloc linkat a la meva secció de blocs i ja l'he posat.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA