UN PRESIDENT D'UN PAÍS...



Un president d’un país no viu aïllat a la seva casa de sempre, rebutjant el palau presidencial i sense escorta ni controls, donant tres quartes parts del seu sou que destinarà en un futur a la creació d’una granja escola que construirà als seus propis terrenys.

Un president d’un país no compareix a altes reunions de caps d’estat sense corbata i amb unes sabates velles, no es nega a anar al cotxe oficial i viatja en el seu vehicle atrotinat que té més de vint i cinc anys. Ni passeja per casa i pel despatx on treballa en xandall perquè assegura que viu com la majoria dels seus conciutadans. 

Un president d’un país no admet que ha fracassat en molts intents de crear millores per culpa del capitalisme que ho domina tot, no admet sentir-se derrotat per no haver aconseguit portar l’educació en igualtat per a tots els habitants i especialment per aquells que viuen a l’interior i tenen escasses possibilitats. 

Potser per això no s’entén que aquest home, que amb tot el que he dit és el president d’un país, presideixi una nació com l’Uruguai  i mantingui la seva senzillesa i honradesa. I el cas és que, per més que busquen, no li troben cap engany perquè, pel que sembla, no en té pas cap. 

L’entrevista a aquest bon home, que es diu José Mújica, al programa Salvados d’aquest passat diumenge, ha deixat tantes perles (bones frases) que quedar-se amb quatre o cinc és ben poc. Però sota el meu parer serien aquestes:

Pienso que es mejor vivir liviano de equipaje

Europa tiene la pasión de haber sido y ya no ser

La palabra austeridad la prostituyeron en Europa

El primer requisito en la política es la honradez intelectual

La generosidad es el mejor negocio

Us recomano, més que mai, que accediu a la web del programa i escolteu amb atenció l’entrevista, que es mireu la mirada i els gestos del president uruguaià i que, un cop escoltada, en traieu coses positives. La ocasió s’ho val. 

Si voleu veure un fragment de l’entrevista, on es veu el seu cotxe o la seva casa i en parla d’una manera humil, feu clic AQUÍ

La foto que acompanya l'escrit és del propi president Mújica passejant per casa seva.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA