09 d’agost 2015

Deixant a banda el gust dels seus plats, que no he tastat mai ni tinc previst tastar de moment, s’ha de reconèixer que la preparació final dels productes creats pel xef Quique Dacosta són un veritable espectacle. El Museu de València acull ara una exposició, amb fotos i vídeos, que recull moltes de les seves creacions.


Més que plats per a degustar, quan te’ls mires semblen únicament paisatges o escultures que podries comprar per posar-les a casa però no a taula, sinó en una vitrina al menjador o al hall d’entrada. Dacosta, amb tres estrelles Michelin al seu restaurant de Dènia i nomenat Doctor Honoris Causa en Belles Arts per la Universitat d’Elx, té tots els premis que pot tenir un cuiner dels grans, dels millors del món.

Els seus plats són molt variats i van des de la gamba vermella de Dènia bullida amb aigua de mar fins al cremós de parmesà amb un vel de sis alfàbregues. La seva última obra d’art més coneguda es diu “la rosa” i és la mateixa flor però comestible i amb el seu interior ple de gintònic de poma. 

Per a gustos els colors però hi ha una evidència: allò que crea Quique Dacosta és, visualment, art i del millor que es pot veure avui en dia. 

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -