ELS COLORS COMESTIBLES DE QUIQUE DACOSTA
Deixant a banda el gust dels seus plats, que
no he tastat mai ni tinc previst tastar de moment, s’ha de reconèixer que la
preparació final dels productes creats pel xef Quique Dacosta són un veritable
espectacle. El Museu de València acull ara una exposició, amb fotos i vídeos,
que recull moltes de les seves creacions.
Més que plats per a degustar, quan te’ls mires
semblen únicament paisatges o escultures que podries comprar per posar-les a
casa però no a taula, sinó en una vitrina al menjador o al hall d’entrada.
Dacosta, amb tres estrelles Michelin al seu restaurant de Dènia i nomenat
Doctor Honoris Causa en Belles Arts per la Universitat d’Elx, té tots els
premis que pot tenir un cuiner dels grans, dels millors del món.
Els seus plats són molt variats i van des de
la gamba vermella de Dènia bullida amb aigua de mar fins al cremós de parmesà
amb un vel de sis alfàbregues. La seva última obra d’art més coneguda es diu “la
rosa” i és la mateixa flor però comestible i amb el seu interior ple de
gintònic de poma.
Per a gustos els colors però hi ha una evidència: allò que crea Quique
Dacosta és, visualment, art i del millor que es pot veure avui en dia.
Comentaris