LUCÀNIA (2)




Em permeto fer un segon escrit sobre la Lucània i la presència en aquesta regió italiana del Carlo Levi. Ahir compartia amb vosaltres la majestuositat del quadre que l’artista i escriptor va pintar reflectint els rostres de les persones que vivien a les muntanyes de Matera fa mig segle. I avui, complemento la pintura amb les meravelloses fotos que va fer Levi a algunes de les persones d’aquella època. Les qualifico així perquè costa, i moltíssim, captar les emocions amb tanta proximitat com va fer Carlo Levi. 

El paisatge rural, la vida sovint tribal o bàsica de gent molt humil, la misèria que es capta a les cares dels adults i la infelicitat que evidencien les dels més petits. Pobresa i austeritat, malaltia i la condemna de ser al mig del no res, envoltat de pedra i desertificació, sent conscient que no hi ha futur per a tu ni per als teus. 

Així de sinceres són les fotos, tant contundents com reals. Jo us demano que us les mireu amb atenció, una per una, amb calma i sense presa. Amplieu cadascuna de les imatges i dediqueu-li uns minuts, analitzeu-ho tot. No us maldeu, no us entristiu però tampoc us deixeu endur per la conformitat. Que les imatges us eduquin i alimentin. 











Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS