POSTDATA


D'un llibre escrit fa uns anys i mai publicat. Un text que avui crec que té molta utilitat, molta més que quan el vaig escriure.

POSTDATA

La humilitat del savi fa de mi, petit, que renuncií a la seguretat del que sento acceptat o estable. I permanent, ho reescric de bell nou. Poso el coneixement en estat de risc. Amb una discreta esperança confio que al reescriure els primers passos de la meva cultura, la perfecció de la forma m'allunyi d'una relació humana massa estreta, pràctica, comptable, mecanicista.

Som tan incapaços de saber cap on ens porten els dies, que a ningú hauria de fer-se-li estrany la gosadia de la seva exploració, reservada en aquest cas a un híbrid de místic i de filòsof de la ciència.

Se't demana davant la fatalitat de tanta perfecció si disposes d'un temps afegit, com et vas posar dret, quina és la teva il·lusió, qué expresses, si ets inscrit en la cultura, si provens de la natura o com vas esser construït.

Ningú sap en el fons que ets, com tots, una línia contínua.

I com diu la cançó: Quan sóc aquí amb tu, allò més valia ja no val res. Però quan sóc sol al carrer em sento com un home que va a la recerca. A la recerca de les teves arrels, per créixer-hi dintre.  

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS