CAP DE SETMANA ARTÍSTIC


Diuen que el món és un mocador i és ben cert. A través d’un amic que és dibuixant i per motius de feina i un encàrrec tinc la possibilitat de conèixer en persona, aquest proper cap de setmana, a dos dels millors il·lustradors del món. Parlo del Lucio Santoro, copropietari amb la seva germana de l’empresa Santoro, i de la Nicoletta Ceccoli. 

A través de Santoro (LINK), el Lucio, que viu a treballa a Glasgow, posa a la venda les seves creacions però va encara més lluny ja que té els drets legals a nivell mundial d’altres dibuixants com la Elena Ordriozola (LINK) o  la Monica Calvo (LINK).  

I també parlo de la Nicoletta Ceccoli, il·lustradora nascuda a San Marino i que viu a cavall entre Itàlia i els Estats Units. La Nico (LINK) ha fet els dibuixos de desenes de llibres i és una de les dibuixants més conegudes del seu sector a nivell internacional. 

El punt de trobada no serà ni a terres italianes ni a les angleses. Hem triat Barcelona perquè ambdós hi han volgut coincidir per parlar de diversos temes com ara les futures col·laboracions que puguin establir entre ells i per lluitar contra un tema que els afecta molt greument i, com fa poca estona la Nico em comentava per telèfon, anualment els suposa perdre molts milers i milers d’euros. 

Aquest cap de setmana en parlarem, amb calma, a Barcelona. Serà un plaer compartir amb ells, escoltar i parlar, veure com amb quatre línies fan meravelles.  

P.D: La imatge que acompanya el post és de la Nicoletta Ceccoli i disposa del seu permís per a ser publicada aquí.

Comentaris

Micky ha dit…
@sended by iphoneEl Victor i el Julio venen tambe. Ja li he dit a Santoro.
Oscar Ramírez ha dit…
Ok Micky, perfecte. Parlem a la tarda. I arregla't l'internet ja que mola més el correu.
Micky ha dit…
@sended by iphoneProblemes de cobertura que no poden reparar. Kedem per dinar o no pots¿??
Oscar Ramírez ha dit…
Maleïdes companyies! jajaja. Per dinar no puc. Sopar si vols SI però per sopar seriem tres o quatre si tu també portes companyia. Et truco després.
Micky ha dit…
@sendedb by iphoneSopar on sempre?
Oscar Ramírez ha dit…
Micky! que et truco més tard jajaja. Sopar on sempre... o no. Que ja ens tenen molt vistos. Anirem a un altre lloc nou on no has estat. Més tard parlem.
Anònim ha dit…
Lo que vende santoro en su web se puede comprar en la libreria de la calle cañellas de Tarragona.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònimo una de las quejas de los ilustradores tiene relación con este tema. O sea que se trata de que tengan puntos de venta de los productos de los ilustradores y se evite la venta ilegal en tiendas, a menudo de la zona de costa, donde solo hay imitaciones casi idénticas o en productos inventados que ellos no han creado. De ahí la queja que comento en el escrito y que comentaremos este fin de semana.
Oscar Ramírez ha dit…
y quede claro que la libreria de Canyelles és punto de venta oficial de Santoro.
Anònim ha dit…
a Reus un punt de venda és el Tomàs Barberà però he vist imitacions a botigues dels xinesos.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim,de punts de venda de Santoro i d'aquests artistes n'hi ha un munt. Si el problema són els altres punts on es venen les imitacions i és aquí on volen incidir ells perquè perden molts milers d'euros cada any. Bassars xinesos, botigues de costa, magatzem semilegals, pàgines web i altres punts de venda són els que volen controlar.
Anònim ha dit…
Totes les botigues de costa venen imitacions.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim és que es tracta de fer el seguiment perquè no en venguin. Els il·lustradors estan molestos amb tres collectius: les botigues de costa, els bassars xinesos o d'altres països i les mitjanes empreses que darrerament estant creant webs on venen els bolsos i carteres amb les seves il·lustracions i les fan passar com a bones. La majoria tenen seu fiscal a Anglaterra, França i Estats Units.
Ja sabem que les còpies es poden trobar a molts altres llocs però això és com la droga: vas a desmantellar al camell i al distribuidor del camell però no al venedor de la cantonada del col·legi. Però que jo, com deia al post, vaig a parlar amb la Nico i el Santoro per un encàrrec que m'han fet des d'Itàlia. Si volen un cop de mà en l'altre tema em puc oferir però dubto que pugui fer res per ajudar perquè al bassar xinès on compro no he vist mai imitacions i a les botigues de costa no hi compro mai.
Nicoletta Ceccoli ha dit…
Grazie Oscar. Non aveva ancora visto la tua scrittura. L'Incontro di ieri è stato molto utile. Dobbiamo continuare lavorando insieme con il tuo aiuto. Responsabilità e arte!
Oscar Ramírez ha dit…
Grazie a te Nico. Lavorare insieme sarà facile. Sono dalla tua parte. Un abbraccio e un bacio.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS