DIARI DE LES AMÈRIQUES (4): EL PACÍFIC, EL MENJAR I EL FUTBOL


Acabo d'arribar de sopar pupusas, unes truites de blat fetes a mà que van plenes de formatge, frijoles o altres elements, i he pensat que seria un bon moment per parlar de la gastronomia degustada fins ara a El Salvador. 

A part dels tacos i els nachos, invents exportats de Méxic, i altres moltes combinacions similars, a aquest país hi ha molt bon menjar i especialment molt bon peix i marisc. 

Aquest migdia hem dinat davant de l'Oceà Pacífic, en un restaurant davant de la platja, i hem pogut gaudir de les ostres de la zona, les millors que he tastat mai, i d'un peix immens, més d'un quilo de pes, semblant a una turbina que et serveixen ben cruixent i es menja amb els dits. Ho hem rematat amb un bon ceviche, peix marinat amb verdures, i una paleta, un gelat completament natural amb mil gustos diferents per escollir. 


El peix provenia del Puerto de La Libertad on hem anat de visita. Com no tenen moll on ancorar les barques de pesca, les pugen amb una corriola fins l'espigó, com veureu a la foto, i allí els pescadors descarreguen les captures que es venen a pocs metres.
Per beure s'utilitza quasi be sempre la cervesa, perquè el vi és xilè o argentí i surt més car, tot i que les menges es poden acompanyar també amb mojitos, roms o whiskys. Entre el dinar i el sopar ham assistit al camp de futbol del Alianza, equip de San Salvador (capital del país) que milita a la primera divisió i que avui es jugava mantenir el liderat amb el segon classificat, justament el Santa Tecla a qui hem animat sense parar. Al final, empat a zero. 

Ara,quan escric aquestes línies, són dos quarts de dotze de la nit a Santa Tecla, dos quarts de vuit del matí a Espanya, i d'aquí a set hores m'he de llevar per anar a l'Ajuntament on ens espera una reunió important per parlar del Encuentro de Escritores por la Tierra que inaugurarem el proper dijous. Seguirem parlant. 

Acompanyen el post algunes de les fotos que he fet avui i que estan relacionades amb el tema que us he parlat: gastronomia i oceà pacífic.

Comentaris

Veig que esteu instal.lats. gràcies per l'article sobre " la incertidumbre" l'he lincat a facebook
Oscar Ramírez ha dit…
Moltes gràcies Rufino. Vaig creure necessari escriure la vivència de l'altra dia perquè em va agradar molt. Seguirem parlant i segur que farem coses conjuntes. Parlem a la meva tornada.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS