US PROPOSO ESCRIURE

Parlant de lletres, que d’això va aquest blog, avui us vull engrescar a escriure perquè us convido a participar als Premis Literaris de Constantí que s’han convocat després d’uns anys de pausa i que vaig tenir l’honor de guanyar en la seva edició del 2008. 

Es tracta d’una convocatòria molt amena i oberta a tot el públic en general, a totes les persones amb inquietuts literàries i que gaudeixin escrivint. Com marca la tradició d’aquest certàmen, hi ha un tema que és el fil conductor i cal seguir. Enguany el tema escollit són els Relats de joventut.

Els premis els convoca l’Ajuntament de Constantí i són tot un referent en l’àmbit de les lletres perquè fa anys que es convoquen però especialment perquè hi prenen part moltes persones i això els fa encara més grans. Llegiu-vos les regles (normes) que us comparteixo i animeu-vos a participar-hi.

IX Premis literaris Constantí 2015. Relats de joventut

GÈNERE. Relat (narració de ficció o realista, conte, llegenda, història de vida, crònica, diari, assaig, carta, article).
TEMA. Relats de joventut.
LLENGÜES. Catalana o castellana.
EXTENSIÓ. Relats inèdits de 2 a 6 folis (DIN A4 a doble espai).
CATEGORIES.
1) Joves. Fins als 16 anys
2) Júniors. Dels 17 als 21 anys
3) Adults. Més de 21 anys
PREMIS. Obra d’un artista reconegut i publicació en un llibre dels millors 40 treballs. Es comunicarà el veredicte abans de final d'any.
TERMINI. Fins al 30 de novembre de 2015.
ADREÇA. Enviar el relat per e-mail a: premis.constanti@gmail.com
Presentar el treball del relat amb nom, adreça, telèfon, email i edat de l’autor.
CONVOCA. Ajuntament de Constantí
JURAT. Diversos escriptors i periodistes en exercici.
BASES COMPLETES. www.constanti.cat

EXPLICACIÓ DEL CONCURS

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Constantí obre les seves portes i les seves pàgines a la creativitat i les idees. Aquests Premis han estat cada any un èxit de participació, concorrent treballs no només locals sinó de tot el món —en llengua catalana i en castellana.

Els gèneres literaris s’amplien i mesclen, però tots volen d'una forma o una altra aconseguir "el relat" —una narració o fil que fa més comunicable el que volem dir—, donar forma al que en principi no té, doncs la vida se’ns escapa veloç i fragmentària.

En aquesta edició ens centrem en “la joventut”, aquesta estació capital que podem estirar i en què solem somiar, lluitar per la vida, caure i tornar a començar, buscar experiències noves, construir-nos... Fem-nos amb un relat, el nostre propi, expressem i expressem-nos.

Les i els participants poden presentar una narració breu, un episodi, una conversa, una història romàntica, un correu a un amic, un escrit de crítica o d’opinió, un microassaig, o un altre. Pot ser inventat o vertader, fantàstic o realista, personal o col·lectiu.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS