CHÁVEZ, COM UN LLUM DE GANXO

Em sorprèn cada cop més aquest individu anomenat Hugo Chávez que té entabanat a la meitat del seu país i que cada cop que es presenta torna a ser elegit President de Veneçuela per seguir demostrant que està com "un llum de ganxo", sonat perdut. Com a persona contraria a la figura de la família reial espanyola, m'he de decantar a favor d'aquest grupuscle abans de donar la raó a Chávez. Ara exigeix que el Rei d'Espanya li demani disculpes i amenaça en nacionalitzar les filials del BBVA i Banco de Santander al seu país. Dic el seu país perquè, com a sonat número 1 de Veneçuela, creu que tot és seu i tot és governable amb el suport d'unes masses incultes, empobrides i sense recursos. Promet i no compleix, és la vergonya d'un continent i no ho sap veure. Ja en teníem prou amb el dictador Fidel Castro (a veure si passa a millor vida) i Evo Morales (a veure si el canvien) o amb Augusto Pinochet (llàstima que moris sense pagar els seus crims) o tots els qui han portat a la ruïna absoluta l'Argentina. En teníem prou i ens ha tocat aguantar aquest indesitjable del Chávez que fa més nosa que bé. Han de canviar moltes coses en aquelles terres si es vol aconseguir que tirin endavant. Cada cop que veig a Hugo Chávez per la televisió o els diaris, em venen ganes de vomitar. Si us plau, un canvi urgent serà un gran canvi per tota la humanitat.

Comentaris

Jobove - Reus ha dit…
hi han dues fonts les oficials i les altres i amb aixó et dic que no et creguis tot el que et volen fer creu-re

a tall de resum:
al rei no el va votar ningú i al Hugo (que està boig, tots ho sabem) la votat varies vegades el poble

salutacions
Oscar Ramírez ha dit…
Amb això estem totalment d'acord. Al rei no l'ha votat ningú i no el suporto però al Chávez, malgrat l'hagi escollit el poble i també cal saber quina part del poble, no el suporto. Jo no analitzo tant a fons, dic únicament que aquest senyor per a mi és detestable i que, triar per triar entre el pitjor de cada casa, m'hauria de quedar amb el rei i mira que em sap greu.
Oscar, no soc un expert en Venezuela però, a banda que el personatge et pugui caure millor o pitjor, crec que caldria veure la seva acció de govern que, xungo per xungo, crec que afavoreix més aquesta part del poble empobrit que comentes que altres personatges anteriors.
Oscar Ramírez ha dit…
Si, d'acord. Però el problema segueix sent el mateix: que un tio sonat del tot, recolzat per masses pobres a molts nivells, va pel maón amenaçant i fent el seu discurs propi sabent que aquestes masses el segueixen. No negaré pas que ha estat escollit pel poble però seguiré criticant que aquest individu governi un país i que uns reis i casa reial inutils siguin el principal element diplomàtic de l'estat espanyol.
zel ha dit…
Ai, Óscar, avui et farem tots la mateixa reflexió, em sembla. Jo que sóc saberuda de mena, tafanera si vols tu, et prometo que he anat a buscar molta informació en blogs i mitjans i a banda del tarannà del personatge (és que l'estil és diferent, però el Mas, és per llogar-hi cadires, amb les formes europees, en diu de mentides a grapats i populista ja no et dic més)Doncs deia, a banda del tarannà, crec que ha fet i la reforma proposa mesures molt molt bones per dones, nens, escoles, medecina, repartiment d'ajuts, pensions... En fi, maco, que si no el veiéssim i no parlés tant, potser no s'hauria fet aquesta mala premsa. Apa, fins ara mateix, petons.
mossèn ha dit…
un personatge curiós ... salut
el diari El Público d'avui porta un reportatge sobre Venezuelka força interessant.
Oscar Ramírez ha dit…
Zel, m'agrada generar debat i si per això he d'admetre veritats, les admeto. Jo no critico la seva política, critico la forma de fer aquest circ que té muntat, com tu bé dius al final del comentari. Fa uns mesos vaig veure un reportatge sobre ell i el país a la Rai Italiana i el cert és que tñe mig país de cara i l'altra mig de cul i aquests que té de cul son la part que podria tirar endavant el país tan a nivell empresarial, econòmic, social i cultural. Son visions, formes de veures les coses. Ens parlem guapa.
Mossèn, com sempre, un missatge breu i concís.
Josep Maria, ara miraré el repor que comentes a l'edició digital del Público. Gràcies per l'aportació.
Anònim ha dit…
què fa que la gent doni suport a gent excèntrica i "sonats" còm tu els anomenes...
doncs quelcom que jo anomeno "afartamenta" i que a banda de ser la millor manera d'encarar un esmorzar al tòful (al que sigui), és una manera respectuosa de dir que la gent en té els ovaris/collons plens.

Veneçuela que s'ha vanagloriat de ser una de les democràcies més consolidades de sudamerica, tenia a l'any 1998 un 80% de persones per sota el llindà de la pobresa (publicat a El Nacional principis de desembre), una seguretat social que feia por, una seguretat ciutadana que transformava les desenes de morts que tenim naltros per trànsit setmanalment, en morts per tirotejos i ganivetades.
a banda d'una inflació descontrolada i una sensació de corrupció tan exagerada que els "cerros" (barris humilts construits a les montanyes que encerclen la capital) van "baixar i saquejar" la ciutat, molt abans que chavez fos president....

no comparteixo les formes del senyor chavez, gens ni mica, però saps què? que en un món de xulos i macarres que van implantant "democràcies i llibertats", exigint globalització als països pobres i rigidesa en les despeses a tots aquells que acudeixen al fons monetari internacional, l'aparició d'aquest nou macarra que té un lèxic contraposat no pot deixar de fer que m'agradi.

i més quan veig alguna de les coses que fa, com portar metges cubans i els "enxufa" directament als barris més pobres, on no havien vist un metge en la vida....

saps? és un macarró...però n'estic cansat de gent "decent", de gent "honrada" que a la que els grato la jaqueta en salta la pintura i m'hi trobo la mateixa xul.leria, avassallament i prepotència que aquest paio que va entrar al govern amb lo barril a 10$ i ara el té gairebé a 100$....

ni puta idea d'economia, però ni falta que li fa, per què els experts que han manat en alternança (Adecos i Copeianos) són els que han assecat el 4t ó 5è país productor de pettroli....
no. les formes no són correctes, però quan has passejat pels hospitals i has vist com les dones que han parit estàn de dos en dos en llits individuals, pots arribar a entendre moltes coses....

una abraçada
Ricardo Santiago.
Jesús M. Tibau ha dit…
De vegades, encara que un tingui raó, li fa perdre les formes. Deconec si la política de Chàvez és bona per al seu país, però tot el que l'envolta, tot el seu populisme barat i el seu discurs, a mi no em dóna bones sensacions.
Oscar Ramírez ha dit…
Ricardo, m'he quedat perplexe per la diagnosi que has fet del país d'abans i ara. T'ho dic de debó. Jo mantinc que no m'agraden, com diu també el Jesús, les formes de fer i la imatge que dóna. Amb això veig que hi estem tots més o menys d'acord. Però reitero que la teva lectura de Veneçuela m'ha semblat molt gratificant i aclaridora per resoldre molts dubtes i/o desconeixements. Gràcies un cop més.
Mon ha dit…
Jo penso, que el que li conve a Chavez es un assesor d'imatge, o dos o tres...
Sobre ell puc dir que no es sant de la meva devocio. Pero com sempre el poble pateix les consequencies sigui a Venezuela o aqui
Oscar Ramírez ha dit…
És el que tenen les democràcies, que a vegades tries una persona amb la que confies i potser acaba sent un frau.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS