DE LA LLIBERTAT AL LLIBERTINATGE


Sovint volem pertànyer a una societat tant moderna i permissiva que passem de la llibertat al llibertinatge. Que al nostre país sigui legal l’incest em sembla indignant. En un petit municipi de A Coruña hi ha dos germans, el Daniel i la Rosa, que fa 32 anys que estan junts com a parella i han tingut fins i tot dos fills. Les lleis espanyoles permeten fins i tot legalitzar la situació de manera que ara els fills, que per a ell legalment eren nebots, seran reconeguts com a fills del dos i portaran els cognoms dels dos progenitors que, com és obvi, seran els mateixos.

Ara lluiten per aconseguir que la Seguretat Social els reconegui com a un matrimoni normal i corrent. Vist com tenim aquest país, entre el caos i la disbauxa, segur que ho aconsegueixen. A Alemanya hi ha una situació normal. Dos germans que són parella. Un altre cas vergonyós i dir-ho així no és pas ser antiquat. 

De tant moderns que volem ser hem fet un pas enrere tot recordant l’època dels grecs on tots s’ho feien entre tots i ningú deia res perquè es considerava normal. A aquestes persones que pensen que poden tenir relacions amb els seus germans de sang si que els convé ajuda psicològica. I molta. No té cap explicació a excepció de la mèdica i dubto que es trobi remei deixant a banda la diagnosi del complex corresponent. 

Aquests casos d’incest s’assemblen al famós Complex d’Èdip tot i que no acaben de ser exactament el mateix. Buscant explicacions al tema he topat amb un diccionari dels complexos que es coneixen. És curiós que existeixi perquè de fet demostra la immaduresa de la raça humana i la feblesa de la nostra societat que tot i avançar en alguns àmbits està ancorada en molts altres molt més importants. Si voleu consultar el diccionari de complexos feu CLIC AQUÍ

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA