TICO TICO DE FUBÁ


La música clàssica pot ser molt divertida tot i la imatge que ens hem fet d'uns senyors ben mudats assentats tocant cerimoniosament els seus instruments sense riure i atenent al sempre recte i immaculat director. Fa temps que havia vist el vídeo que avui enllaço en aquest escrit i que vull compartir per a demostrar que, en ocasions, també es poden trencar els estereotips i els protocols establerts.

El Tico Tico, composició de Zequinha de Abreu, és una peça molt rítmica i vitalista que sempre m'ha agradat i que em poso en dies especials, moments en que tinc ganes de ballar o de regalar a les meves oïdes sons que provoquen el ball. La versió que en van fer al seu dia els més de cent musics de la Youth Orchestra de Bahia és la millor que he escoltat fins ara. 

Dirigits per un jove director, Ricardo Castro, fan que el Tico Tico entri a la primera i et motivi, et doni vida i et provoqui un somriure. El vídeo té a més un regal afegit perquè quan acaben de tocar i apareixen els crèdits decideixen acomiadar el concert amb una orgia musical mai vista. Fixeu-vos com s'ho passen els músics i com fan gaudir al públic. La música clàssica és divertida, ho dubteu? 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS