DIMISSIONS ITALIANES

Itàlia viu dies difícils per la política i els seus representants. Clemente Mastella, Ministre de Justícia, va dimitir la setmana passada quan va saber que l'estant investigant per un cas de corrupció que també ha esquitxat la seva dona, la Presidenta del Consell Regional de Campania. Romano Prodi, derrotat al Senat, també ha plegat del seu càrrec. Prodi, conegut com "El mortadel·la" per haver nascut a Bolonya, ja ha anunciat que es retira i que es dedicarà a fer d'avi. Mentre Mastella tremola i Prodi juga amb els nets, un altre personatge italià, aquest molt més fosc que els altres, també diu adéu a la política. El President de la Regió de Sicília, Salvatore Cuffaro, Totò per als seus amics, ha dimitit vuit dies desprès de ser condemnat a cinc anys de presó per desvetllar secrets en un cas on també se'l acusa de connivència amb la màfia. La permanència de Cuffaro com a president de Sicília es feia impossible perquè amb la condemna hi anava de regal la seva inhabilitació d'exercici de càrrec públic. Cal preguntar-se qui i com tria aquestes persones que arriben a la política per a desestabilitzar el sistema mesos desprès de jurar el càrrec. Uns marxen per haver demostrat les seves febleses i els altres per les males arts. Em quedo amb el cas de Totò Cuffaro perquè aquest personatge, acusat de pertànyer a la màfia siciliana en múltiples ocasions, ha arribat al poder derrotant, no se sap com, a persones que si lluiten per les llibertats i pel futur d'una illa, Sicília, que viu atemorida a diari per culpa de la Cosa Nostra. Quan s'obre un comerç cal pagar la quota que demana la màfia i en cas contrari el negoci acabarà reduït a les cendres. Si pagues la quota no pots pagar els treballadors i llavors el negoci acabarà tancat als pocs mesos. Així viuen els sicilians, amb la por al cos i governats per personatges que han aconseguit el poder de forma obscura. El cas de Cuffaro no ens pot deixar indiferent. La seva rival a les eleccions sicilianes va ser Rita Borsellino, germana del jutge Paolo Borsellino, assassinat per la màfia l'any 92. Van matar-lo un mes desprès d'assassinar al seu company jutge Giovanni Falcone a qui Cuffaro va insultar i menysprear en un programa de televisió. Allò va ser un escàndol tant gros com ho ha estat la dimissió de Totò, una dimissió que, com les altres i per diferents motius, fa trontollar l'estabilitat política d'un país que té un alt llegat cultural i una historia que queden enfosquides pels personatges que assoleixen el poder a un preu massa alt: el futur de la seva nació. Us deixo el vídeo que us comentava on Totò Cuffaro insultava a Giovanni Falcone. Cuffaro és qui intervé insultant i Falcone, a qui enfoquen en diverses ocasions, és l'home del bigoti assegut entre els convidats.

Comentaris

Jobove - Reus ha dit…
un post molt treballat com tot els que tu fas i el video és molt fort

salutacions
Impressionant post. És curiosa i recurrent la forma d'argumentar de Cuffaro. Si ataques als polítics de Sicília ataques a Sicília. Et sona d'alguna cosa, això?
Oscar Ramírez ha dit…
Certament el vídeo és molt fort i més per tot allò que va succeir anys després. Falcone i Borsellino morts i Cuffaro president de l'illa.
Joan Miquel, si que em son, si. Hi ha tics que s'exporten i sempre son els tics menys agradables.
Gràcies als dos per opinar en aquest tema. Crec que té molta importancia desvetllar certes coses que molts volen amagar.
Unknown ha dit…
Realment el vídeo és d'aquells que no deixa indifeent... L'únic que em preocupa és un futur berlusconià per a Itàlia, o sigui el triomf de la màfia.
Anònim ha dit…
la corrupció és una de les malalties més incurables que existeix.
és una paparra que un cop s'ha aferrat només la treus amb foc.

sé que no us agradarà, però n'estic fart de xoriços, de veres...fart fins les celles ...

una escopeta, varies nits, i les cunetes plenes...

no pot ser que qui roba i delinqueix segueixi remenant cireres...
avui llegia a la vanguardia que un dels encausats al cas pallarols (d'unió) està a un organisme pseudo-públic/privat per la llibertat de les comunicacions (mesa per la diversitat audiovisual)....
què ens està passant????
lo llop a vigilar les ovelles????

... és que quins ovaris, dèu meu, quins ovaris...

salutacions (i perdona que com sempre vagi afegint teca pròpia)

ricardo santiago
Oscar Ramírez ha dit…
Tondo, el futur berlusconià preocupa a molta gent tot i que d'altres l'esperen ansiosos. A Itàlia hi ha molta gent que vol Berlusconi i sobretot, no sé perquè, els italians que actualment viuen al nostre país.

Ricardo: pots afegir la teca que vulguis. Aquí hi ha brassa per a tots. jejeje.
impresionant!
zel ha dit…
Si és qe són ben bé parents dels nostres veïns, no hi ha més a dir. Ara, amb aquest merder, com sempre, la dreta farà la revifada, és que no sé com collons s'ho fan, però de tot treuen profit, i a ells poca cosa els afecta, o no passa més enllà d'uns quants titulars...

Petons!
mossèn ha dit…
les italianes ... bufffffffffff ... bones, molt bones !!! ... visca les italianes !!! ... salut
Oscar Ramírez ha dit…
Això Zel, passa perquè les dretes a Itàlia sempre han estat molt fortes i les esquerres, cada cop que han arribat al poder, han demostrat massa feblesa.
Mossèn, mossèn, jejejeje
Si, Josep Maria, impresionant del tot. I a més, del tot insultant el que va haver d'aguantar el públic i especialment en Falcone.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS