UN PETIT VIATGE I UNA GRAN PERSONA

En aquest post faré un nou descobriment per alguns i una mica de memòria per als qui em coneixen fa anys. A meitats de la dècada dels 90 vaig dedicar-me intensament a la producció i management musical organitzant els concerts que es podien veure al Centre Cultural d'El Morell, l'actuació de Joan Manuel Serrat a la Plaça de Braus de Tarragona, amb el disc Nadie es perfecto, un concert de Celia Cruz a Barcelona o produint el primer concert de la gira de Bob Dylan a Espanya, crec que va ser l'any 95 o 96, a l'Estadi de San Mamés, a Bilbao. A més, en aquella època feia de mànager d'un grup de Reus que es deia Mai Toquem Junts. Els vaig descobrir quan treballava a Cadena 100 i més tard me'n vaig fer càrrec a nivell de management. Va ser una etapa molt maca i, com totes les etapes, va tenir el seu final. Amb els tres membres dels Mai Toquem Junts ens anem veient però amb qui conservo més relació és amb el cantant, el Xavi Sánchez. Ara fa poc, quan les eleccions municipals del maig, vaig establir contacte amb ell per a demanar-li la seva col·laboració en la campanya de la PLIC, la Plataforma Independent Cambrilenca, el segon partit més votat de Cambrils després del PSC. Com a Cap de Campanya de la PLIC li vaig demanar que ens fes la nostra cançó, com un himne propi del partit que parles de Cambrils i les inquietuds de les persones que integren la plataforma. Cap problema, s'hi va posar i ens va fer una peça magnifica que va sonar per tot el poble durant la precampanya i campanya. Ara el Xavi, conegut artísticament com a Xaviss, és a punt de venir a viure a Cambrils. A més la propera setmana apareixerà al mercat discogràfic el seu primer treball en solitari, un disc que es dirà "un petit viatge" i que ja he tingut el plaer d'escoltar en primícia. Com la cançó de la PLIC, el disc del Xaviss està produït pel Jordi Armengol, el productor de LLuís LLach. Hi participen altres musics com el cantant mallorquí Jaume Anglada o el Jordi Mena, guitarra de Jarabe de Palo. Crec que és un gran treball, molt ben elaborat, amb lletres i musiques que ens aportaran moltes sensacions i sentiments. No és un disc qualsevol. Tot esperant l'arribada oficial d'aquest treball, avui us penjo el vídeo del que serà el single d'aquest petit viatge del Xaviss. A sota, us poso un altre enllaç del youtube on veureu i escoltareu la cançó de La PLIC. Espero que us agradi.


ENLLAÇ A LA CANÇÓ DE LA PLIC

Comentaris

mossèn ha dit…
guai !!! ... per cert, parlant de Bob ... t'han explicat algun cop l'acudit de "Bob ??? ... Qui és Bob ???" ... salut
Mon ha dit…
ostres,ostres,ostres, Oscar tens cops amagats....jajajaj manager musical? ja se a qui puc contractar doncs com a manager
Anònim ha dit…
està molt bé el que fa aquest noi *^^*
Anònim ha dit…
Esperava impacient l'arribada d'aquest nou dics Xaviss...jeje!!
Desde q et vaig coneixer a la campanya de la PLIC em vas fascinar...Gran veu, grans lletres i sobretot magnifica persona!
Espero veure't aviat!
I a tu Oscar, gracies per donarme l'oportunitat de coneixe'l!!
Jesús M. Tibau ha dit…
És molt bonic això d'anar-nos coneixent a poc a poc. No coneixia la teva faceta de manager musical, Oscar.
A veure quan podem coincidir físicament.
Unknown ha dit…
En algunes ocasions he tingut contacte amb el món de la música -a nivell professional, em refereixo- i Déu n'hi do de tot el que s'hi mou darrera d'un simple concert, no ja per la banda dels músics sinó per la dels organitzadrs.

Per exemple: Algú sap perquè l'Ajuntament de Vila-seca -per citar un exemple- gairebé només contracta actuacions msicals a través d'un agent?
Oscar Ramírez ha dit…
Mossèn, explica l'acudit que jo no sé quin és...
Mon, cap problema. Fa ben poc un conegut cantant que a més és polític m'ho va demanar i li vaig dir el mateix que a tu: si sé alguna cosa t'ho dic i no t'ho dic per compromís. A més, no cobro comissió.
Anònim: El Xaviss és molt bon cantant, té una veu semblant als músics italians, trencada...
I a més, com a persona, és un encant.
Jesús: penso com tu. Lentament anem donant-nos pistes d'allò que hem fet i hem viscut. És maco això. A veure si, com dius tu, ens coneixem força aviat.
Tondo, com bé sabràs, darrere un concert hi ha mals de cap dels qui els organitzen, moltes negociacions, mil detalls a lligar, mil neures dels músics que cal cumplir per contracte, molts diners en risc...
Del cas que em parles de Vila-seca et dic que no el conec. Si que és cert, no dic que sigui el cas, que els departaments de festes i cultura dels ajuntaments trien a pocs productors i empreses musicals per evitar negociar constantment. No sé...
Sherlock Holmes ha dit…
Oscar,
Del que si es podria parlar seria del concert a Salou del Julio Iglesias, farà uns nou-deu anys, i dels "pufos" que va deixar el seu representant por tot aquest municipi, campanyes promocionals incloses.

Cordialment, Holmes, Sherlock Holmes.
Mon ha dit…
Tondo: això de treballar amb un sol representant, sols passar en altres municipis....Mont-roig també,
En alguns casos com molt be diu l'Oscar es per no tenir que negociar tant (cosa incomprenssible perqué es la seva feina) i en altres perque algú de la comissió de festes i pot "sucar" quelcom. No dic que sigui ni el cas de Vila-seca o de Mont-roig, Però ho conec d'aprop
Anònim ha dit…
Sona mlt b!
Oscar Ramírez ha dit…
Mon, jo també conec molts casos dels que tu parles perquè a més m'hi he trobat en algunes ocasions i perquè conec alguns dels promotors que viuen dels monopolis de certs ajuntaments. Tot ho preparen ells ja sigui un concert vermut a la festa major o un macroconcert del cantant de moda. I xupen peles per tot.

Anònim, el single sona molt bé i t'asseguro que tot el disc és una passada, una petita joia amb influencies de Lluis Llach, Carla Bruni, Chris Rea i altres.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS