LA CARA MÉS FOSCA, LA CARA MÉS DURA

Les instal·lacions de Fecsa a Tarragona son de l'època romana. Aquesta frase és una de les més populars pronunciades per l'exalcalde de Tarragona, Joan Miquel Nadal. La va dir en diverses ocasions perquè hi havia caigudes de tensió i talls de subministrament que afectaven parts de la ciutat, barris i centre, i també els polígons petroquímics. Ja fa uns quants anys que la va pronunciar però la podem tornar a repetir sense problemes perquè la situació no ha canviat. Les instal·lacions de Fecsa a Tarragona, i als pobles de la demarcació de Tarragona, son de l'època romana. Llegia avui que els veïns de Bràfim estan indignats i resignats pels problemes que pateixen constantment amb la xarxa elèctrica. Hi ha talls de subministrament quasi a diari i a sobre en van patir un la nit de cap d'any, quan la majoria dels habitants del municipi preparaven el sopar. Els veïns diuen que les dues línies elèctriques que arriben al poble no tenen la potencia suficient. Bràfim, com molts altres petits municipis, no para de créixer en nombre d'habitants i per tant cada cop cal més potencia a la xarxa. Aquesta manca de previsió de la companyia elèctrica se suma a la d'informació quan hi ha avaries i comporta que alguns comerços del poble hagin contractat grups electrògens per evitar que, quan els marxa la llum i els marxa mig dia o un dia sencer, se'ls facin malbé els seus productes. Des d'aquí vull demanar als veïns de Bràfim que canviïn aquesta resignació amb la que conviuen per la protesta tot exigint explicacions i solucions. Ja sabem que a aquestes grans companyies que tenen el monopoli dels serveis no els importen els seus usuaris i menys quan son petits municipis. Ja sabem que passa i que fan amb el telefon d'avaries quan se'n produeix una i truques per demanar explicacions. Ja sabem que costarà arribar a una solució però com a mínim cal lluitar per aconseguir que el servei que pagues el rebis en condicions. Potser si tots els habitants de Bràfim decidissin deixar de pagar el rebut de la llum les coses canviarien. A vegades cal respondre al boicot amb un altre boicot i més quan la gent parlant no s'entén.

Comentaris

Anònim ha dit…
sempre m'agrada que els polítics es posicionin, el que lamento és que això no serveixi per res.
en resum que l'alcalde de Tarragona no pugui influir gens ni mica en un govern de la Generalitat del mateix color polític en un tema tant important com infrastructura energètica (tenint com tenim tot aquest sud farcit de nuclears i petroquímiques) em sembla molt decebedor, més que res per què al final la sensació que m'acaba quedant és que totes les frases d'aquest estil són brindis al sol, també anomenats demagogies vàries....

i ho sento per la gent de Bràfim però els governants, d'allí, d'aquí i d'allà són els que tenen la responsabilitat....

salutacions
Ricardo Santiago
Unknown ha dit…
El que està clar que la maquinària del nostre sistema econòmic i polític reacciona amb lentitud en alguns temes i en fulmina d'altres amb rapidesa inaudita.

La lentitud pels temes del poble.

La rapidesa pels temes dels qui -en definitiva- no són poble.
Anònim ha dit…
visc a boscos i teleefonica no hem pot dormar sls un mega per adsl

quin pais

rcm
Anònim ha dit…
La ciudad estrenará áreas verdes de aparcamiento a finales de año
El Ayuntamiento está estudiando qué plazas azules cambiarán de color y serán más caras para quien no sea residente en la zona

jo soc tarragoni que hem dius, sr alcalde´, ens tenim que independenciar per carrers
upssssss

no enteng res

rcm

rcm
Jesús M. Tibau ha dit…
És indignant la impotència i la rpabiua que sents quan teractes amb companyies com aquesta, que pagues sense retard puntualment durant dècades i que et donen a canvi un servei inferior, sense ni tan sols demanar-te disculpes.
Una mobilització massiva dels ciutadans és important, però sobretot necessitem un govern que ens defensi i exigeixi amb energia la prestació d'un serveis i unes inversions que fa anys que s'estalvien.
mossèn ha dit…
un servidor deixarà de pagar l'impost de recollida i eliminació d'escombraries !!! ... evidentment, el tornaré a pagar quan l'alcalde es baixi el sou !!! ... salut
Oscar Ramírez ha dit…
Hola Ricardo!. Jo crec que el problema està en el fet que aquestes companyies tenen el monopoli del servei i els importa poc allò que els diguin o exigeixin perquè ningú els prendrà aquest control.
Tondo: Cert del tot. Els pobles son els pobles i el que els importa son les grans ciutats.
Anònim, t'entenc. A Vilafortuny, on jo visc, hem estat molts anys sense ADSL. Sobre el tema dels carrers, la idea d'independitzar-vos no és gens dolenta, jejeje.
Jesús, el problema és que la impotencia i la ràbia seguiran estan presents molts anys i mai rebrem cap disculpa de ningu. Aquí, per a ells, es tracta de recaptar i passar dels qui paguen.
Mossèn, aplaudeixo molt la valentia si realment fas el que dius però si esperes que l'alcalde es baixi el sou, no pagaràs mai més aquests impostos.
mossèn ha dit…
despres d'hores i hores d'haver-ho parlat amb la dona ... continuaré pagant l'impost i permetré que l'alcalde guanyi molt més gràcies al meu esforç i al vostre, clar !!! ... salut
Herois ha dit…
Fa una mica de RIURE que montin aquesta xarlotada d'exposició del plan Avanza quan a molts indrets encara no hi arriba l'adsl.
Waipu Joan ha dit…
ara no sabia si parlaves de Tarragona, de Bràfim o del conjunt de Catalunya, amlmesa constantment pels fecseros.
Oscar Ramírez ha dit…
Mossèn jo crec que fas bé perquè si no pagues l'únic perjudicat ets tu i consti que jo sóc dels que, per protestar, em plantejo no pagar fins l'últim moment. Has fet una reflexió i a més pensa que, encara que canviis d'alcalde, el que entri es tornarà a pujar el sou.
Eduard, és que aquesta expo se la monten per a ells, per algunes grans ciutat que si avancen però que avancen a un preu molt alt, frenant les altres més petites.
Waipu, parlava una mica de tot. El problema el tenen a Bràfim però també a molts altres indrets de Catalunya. Com tu bé dius, Fecsa malmet constantment tot el país i ningú l'obliga a canviar les coses. És el monopoli dels serveis.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS