MESURES PER LA CRISI


El degoteig de notícies referents a les penúries econòmiques que passen els ajuntaments i que es tradueixen en fer pagar encara més als ciutadans i reduir plantilles del personal municipal és massa constant com per quedar-se amb les mans creuades i la boca tancada. 

No sóc pas economista però és cert que hi ha mesures que tothom veu i que la majoria dels ajuntaments els podria gestionar molt millor un solter mileurista o una mestressa de casa, ambdós acostumats a fer equilibris i màgia amb el poc que disposen, que els polítics de torn. 

Per començar, i abans de seguir sagnant als contribuents, cal aplicar les següents cinc mesures:
Tancar els consells comarcals a aquelles comarques on no tenen cap funció i utilitat (en aquest cas al Tarragonès o al Baix Camp).  A aquelles zones on aquestes organismes si compleixen amb la funció inicial de reequilibrar el territori cal que es mantinguin. Eliminar als consellers comarcals de tots els partits i deixar la gestió dels consells als tècnics. 

Reduir el nombre d'assessors dels grups polítics de les Diputacions i eliminar les figures polítiques (tots els diputats existents) dotant de poder als tècnics que són els qui realment haurien de saber gestionar el pressupost d'aquestes corporacions. De què ens serveixen els diputats a part de cobrar el sou a final de mes?

Exigir als alcaldes i als regidors, i per tant també a les de associacions municipalistes i les federacions de municipis, que es redueixin el sou al mínim i dediquin una part de la seva jornada, remunerada però sense excessos, a estar-se al servei del poble que és la funció per la que se'ls tria a les urnes. La resta de la jornada poden dedicar-se, com ara fan, als seus negocis o oficis.  

Obligar a les associacions de veïns a reagrupar-se per a reduir-ne el nombre. Als barris on n'hi ha dues que s'ajuntin les dues o en tanqui una i a zones on els barris estan junts, cas de la zona de Ponent de Tarragona, que una sola associació, amb un sol local, gestioni les activitats de tots els veïns. 

Que es deixi d'alimentar a cop de subvenció a totes les entitats. Que se les ajudi en moments puntuals per afrontar les despeses del manteniment del local o que se'ls cedeixin locals municipals per a fer les seves activitats. 

Sé que són mesures dràstiques però mireu bé quant d'estalvi ens suposarien a les nostres butxaques. Les menjadores polítiques s'han d'acabar i els "momios" que alguns tenen muntats als seus barris o a les seves entitats, també. Si ens hem d'ajustar el cinturó que els qui ens imposen retallades siguin els primers.

Comentaris

Anna Santos ha dit…
No són mesures dràstiques. Són mesures que haurien de ser efectives desde fa temps. Mesures dràstiques es fer als pobres més pobres.

Tot el que sobra... fora!!!
Laia Martínez ha dit…
Hola òscar! doncs sí... es pot retallar de molts llocs, el més penós de tot això és que ara pagarem justos per pecadors... jo penso que les diptacions i el senat podríen anar fora, i l'exèrcit també, així com els sous dels polítics a la meitat (els que cobren grans fortunes), entre d'altres coses. I després, per què no es preocupen per la gent que potser voldria muuntar el seu negoci? per quin motiu no posen facilitats? per què no abaixen els preus que es paguen x ser autònom, per exemple? no s'han parat a pensar que si es preocupen d'aquest sector... potser hi haurà molta gent que s'atrevirà a tirar endavant duent el seu propi negoci? i aixó es tradueix en més ingressos?? en fi... de coses se'n poden fer moltes!!! un altre tema és ja si qui té el poder a les mans hi té alguna mena d'interés o no...

Per cert! he retornat al meu blog personal! i a banda porto el meu ''creatiu'' de les joietes, que ara tambésóc dissenyadora d joies ;)
per si vols fer-hi una ullada!
www.espurnescomplements.blogspot.com

Ens llegim x aki!

ptns
Oscar Ramírez ha dit…
Estem d'acord Anna.
Oscar Ramírez ha dit…
Laia, un plaer llegir-te de nou. Ara entraré al blog que em dius. Una abraçada.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA