SIGUEM SERIOSOS


Amb la informació cal ser rigorosos i explicar-ho tot molt bé. Parlo de l’enquesta feta pel Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat que conclou que un 51,1 per cent dels habitants de Catalunya votaria SI a la independència mentre un 21 per cent diria que NO i un altre 21 per cent no aniria a votar. Quasi un cinc per cent són indecisos. 

Vista la minsa participació de la població a les consultes populars que es van iniciar fa un parell d’anys a molts municipis, amb percentatges més que baixos tot i que els qui organitzaven la iniciativa deien tot el contrari, no es pot sortir públicament a dir aquesta “animalada” del 51 per cent de l’enquesta que comento.

Qui es creu que un 70 per cent de la població (sumant els qui dirien si o no) aniria a votar en cas que es fes el referèndum? Ningú.

Siguem realistes senyores i senyors. Generar discursos basats en estadístiques inventades o inflades sense més no porta a enlloc. La realitat és la que és. Si ara es convoqués un referèndum anirien a votar, com a molt, un 30 per cent de la població. I dels que votessin potser un 51 per cent diria SI a la independència però, i aquí tornem al tema de fons que ja teníem quan les consultes, què representa un 51 per cent del 30 per cent total?  

Apliquem les matemàtiques i siguem sincers i realistes. Enganyar-se a un mateix és el pitjor que hi ha.

Nota: Per als qui us pregunteu què votaria jo no patiu. No formo part del SI, ni del No, i tampoc dels indecisos. Jo sóc dels qui passen d’aquest tema (i som molts) perquè considera que hi ha coses més importants a fer i altres debats més útils on participar.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS