QUATRE ANYS DE TT


Dedico aquest escrit a parlar d’un projecte nascut ara fa quatre anys que ja està del tot consolidat gràcies a l’esforç dels seus impulsors, el Pitu Tarrasa i la Maribel Alvaro. Parlo del diari online TOTTARRAGONA que aquest diumenge dia 10 de juny celebrava el seu quart aniversari. 

Tirar endavant certs projectes que vols que siguin realitat no és gens fàcil i quan es tracta de mitjans de comunicació encara es complica més. Perquè quan obres un nou espai d’informació,  o vius de les ajudes de certes institucions, partits i empreses que a canvi et demanen tracte de favor o t’allotges en un rol que marca la independència i la transparència però que comporta els seus càstigs i els etiquetatges gratuïts que et situen en boca de tots quan realment cap d’elles t’alimenta.

El cas del Tot Tarragona, conegut per tota la ciutat com a TT, és un exemple, i n’hi ha ben pocs, del mitjà que neix i es madura des d’aquest rol que només dues persones com els seus impulsors, Pitu i Maribel, poden assumir. Perquè anar contra les tradicions de viure de les subvencions et porten a ser un rebel, un enfant terrible incontrolat. 

El Tot Tarragona ja és fa temps el mitjà de la ciutat. Si tenim en compte que només que els diaris de paper van desapareixent o reduint la plantilla i per tant gran part dels bons continguts, que les delegacions de les emissores de ràdio cauen com a mosques i que les televisions són cada cop menys i ara ja totes municipals, l’internet s’imposa com el mitjà de consulta més ràpid i immediat. Donar cobertura tothom la pot donar però fer-ho en condicions d’igualtat per a tothom (perquè no hi ha cap novia per cap ball i es poden ballar tots els balls amb qualsevol de les xicotes) és molt més complicat. 

Succeeix el mateix amb les columnes d’opinió que, en aquest cas si, a tots els mitjans són tendencioses. Però no en el TT perquè al Tot Tarragona hi ha columnistes de tots els colors i altres que no tenen color. En certa manera, el TT és la casa de tots perquè no es nega l’entrada a ningú. 

Tots aquests elements sumen i per això ara aquest diari online pot celebrar el quart aniversari sense cap problema de solvència informativa (perquè la té i tota) ni amb la boca petita (perquè mai se li ha tapat a ningú ni s’ha callat res que no es vulgues dir). 

Hi ha, per acabar, el Tot Tarragona i altres mitjans que òbviament es mereixen tot el meu respecte tot i que discrepi del seu modus vivendi. Tinc la sort de formar part del projecte fent les meves columnes d’opinió i compartint taula i conversa amb les dues persones que van parir la criatura i l’alimenten cada dia. Enhorabona Pitu i Maribel. Visca el Tot Tarragona!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS