PER ALGUNA COSA ES DIU “ENCUENTRO”


Aquests dies, treballant com a responsable de premsa de la Red Internacional de Escritores por la Tierra i coincidint amb el Quinto Encuentro de Escritores por la Tierra, me n’he adonat de la importància d’allò que anomenem “multiculturalitat”. El concepte ja el coneixia però el desconeixia ben aplicat tal i com ara l’he descobert.

Reunir a persones d’una quinzena de països en un sol espai, la ciutat de Tarragona, per aconseguir que comparteixin motius de la trobada i un objectiu global que és treballar per un món més just lluitant pels seus canvis i sempre a través de la paraula, és una experiència única.

Entres al matí a l’hotel on estan tots allotjats i veus un poeta xilè conversant amb una poeta mexicana, un escriptor famós espanyol amb un historiador local, un regidor de l’ajuntament amb una fotògrafa belga, un cantant de Costa Rica amb un periodista barceloní. 

No hi ha fronteres quan els reptes són globals i el missatge és entenedor. La riquesa de les persones rau en elles mateixes més enllà de la seva procedència i el seu nivell social o cultural. La màgia d’aquestes trobades és justament l’intercanvi d’opinions de convidats que fa unes hores eren a milers de quilòmetres de distància i ara els tens davant teu escoltant o fen-te escoltar amb atenció. 

Potser d’aquí el nom de “Encuentro” enlloc de “simposium” o “congrés”. És en aquestes situacions quan t’adones de la riquesa del planeta que es nodreix de persones senzilles i s’ofusca per culpa d’uns quants que volen imposar les seves idees i disciplines sense permisos previs ni amb la capacitat de generar opinió perquè aquesta, la opinió dels altres, no els importa gens i els molesta. Cal estar content de viure certes coses, situacions o moments. Jo ho estic i molt. 

La foto que acompanya l'escrit és de la jornada inaugural d'aquest Quinto Encuentro de Escritores por la Tierra i el vídeo és el que anuncia aquest esdeveniment. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS