SOBREN

Llegida la notícia que ens diu que a la ciutat de Tarragona hi ha un bar per cada 61 habitants, cal plantejar-se diverses consideracions. No entraré ara en un debat demagògic, tot i que real, sobre la societat que tenim tot dient que a tots els bars hi ha sempre clients mentre a les biblioteques, que toquen a una per cada 40.000 o 50.000 habitants, hi ha quatre gats.

Però si cal pensar, per exemple, en les esglésies. Com ja fa anys que la societat ha obert els ulls veient la realitat de certes religions, la catòlica per exemple, que passa per veure que els qui les representen a les altes instàncies gaudeixen de luxes en detriment dels fidels que les passen canutes (la gran majoria menys aquells rics que hi van per netejar la seva mala consciència) es pot obrir un debat sobre la necessitat de tenir tants temples de devoció.

Cal tenir una església a cada barri si a cada missa hi van quatre gats? No seria més lògic tancar-ne unes quantes, destinant-les a centres socials o altres usos, agrupant fidels en un sol espai? Cal alimentar a tants capellans, bisbes, arquebisbes, cardenals i altres membres d'aquesta mena de jerarquia que s'han muntat per viure bé els de dalt fent treballar a les bases (capellans i missioners) i cobrant de l'estat?

Plantegem-nos certes preguntes. Val la pena i no és cap discurs distorsionat, és la opinió de milers de persones. En aquesta ciutat, com en aquest país, sobren bars i sobren esglésies.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS