DIARI DE LES AMÈRIQUES (3): UN MIRADOR, LA CALMA I BONA GENT



Hi ha un racó que es diu "La cordillera del Bálsamo" a les afores de la ciutat de Santa Tecla que esdevé un autèntic paradís per la persona i l'ànima. Com indica el seu nom, la teva estada en aquest espai, des d'on es divisen les muntanyes verdoses i la selva salvadorenya sempre i quan no hi hagi boira com avui, es converteix en un moment de reflexió profunda, un diàleg interior que sempre és necessari i que et fa arribar a moltes conclusions en poc temps. 

La pujada cap a aquest espai, lenta per les carreteres estretes i la distància que separa el nucli de la ciutat de la zona quasi amazònica, val molt la pena i es converteix en un regal. I és aquí on he tret algunes conclusions vitals sobre la meva persona que em guardo per a mi. Altres les compartiré amb les persones que toca. 

Avui ha estat una jornada molt intensa per les reunions mantingudes amb tècnics de l'Ajuntament de Santa Tecla i pel fet que s'hi suma el cansament d'aquests primers dies de treball i, especialment, el famós jet lag que et manté desubicat i trastornat fins que no t'acostumes al canvi. 

Però malgrat tot ha valgut molt la pena viure aquest dia que hem rematat amb un sopar a casa de l'alcalde, amb la seva dona i els seus escortes, i amb un passeig pel Paseo del Carmen que és un vial llarg ple d'establiments de restauració, musicals i d'artesania local. A Santa Tecla la nit es viu intensament, el tema gastronòmic és molt important i l'aposta pels artesans, amb polítiques molt encertades que estic anotant, és clara i diferenciadora. 

Aquest diumenge anirem a la platja a veure d'a prop l'oceà pacífic i a la tarda assistirem al partit de futbol de la primera divisió de El Salvador que enfrontarà al primer i segon classificat: l'Alianza i el Santa Tecla. Demà dilluns tocarà seguint treballant intensament.

La foto que acompanya el post és una de les vistes del Mirador de la Giralda, el racó especial que us deia que convida a la reflexió i que és al final del camí de la Cordillera del Bálsamo. La imatge la dedico especialment a una persona que sé que aquí, a tocar del cel i els núvols, hi tindria el seu espai ideal.    

Comentaris

La cordillera del balsamo sembla un bon lloc per relaxar la tensio dels darrers dies de feina i nutrir l anima i l esperit de bons moments i sobretot de bellesa.....m agrada saber q ho disfrutes

Oscar Ramírez ha dit…
Moltes gràcies Sonia. Si que és cert que és un espai únic. I ho gaudeixo sense presses, amb la calma necessària. Ens veiem a la tornada.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS