EL CONCEPTE ES DIU SOLIDARITAT



Ho deia fa uns dies i ho mantinc perquè fa 41 anys que ho penso i no canviaré ara algunes idees fermes que sempre m’han acompanyat. En aquest món cal ser individualista quan es tracta de tirar endavant projectes empresarials per evitar destrosses i disgustos posteriors. 

S’ha d’estar obert a col·laborar puntualment, fent de suport o demanant que els altres te’l donin a tu, però no arribar a enteses quan hi ha diners pel mig. I parlo per experiència i no per desconeixement tot respectant, quedi clar, les opinions de tothom. Aquest cap de setmana, i per aquí ve el text que escric, hem generat amb alguns amics un debat sobre aquest tema arran del post penjat l'altra dia, molt llegit per cert, i hi ha hagut diversitat d'opinions però al final la majoria tenen una opinió similar a la meva.

El què si tinc clar és que la col·laboració s’ha de prestar sempre a aquells col·lectius que, lluny de ser empreses o agrupacions amb ànim de lucre, són institucions o entitats que treballen pel benestar dels altres. D’ençà que vaig crear la meva pròpia empresa, Avanti Grup de Comunicació, m’he ofert a ajudar a associacions de caire social i en aquells projecte solidaris pel be comú sempre que el nexe comú sigui benefici en pro de la societat. 

Vaig començar signant un conveni de col·laboració amb l’associació Gente del Pakistan en Catalunya, entitat amb seu a Tarragona i que aplega a més de 44.000 ciutadans d’aquest país tan malmès per la fam i les inundacions, que treballa a través de la AGAH Foundation per a recaptar fons i construir un centre mèdic a la comarca de Haria. Del conveni en vaig parlar al seu moment en aquest blog (AQUÍ).

Aquesta setmana he tancat un altre acord de col·laboració. En aquest cas amb l’Associació per a la Promoció Ocupacional i Social, APTOS, que impulsa diversos projecte de reinserció social i recerca de treball per a persones en risc d’exclusió. Ara APTOS ha obert un altre front d’ajuda amb el projecte Petit Lleure que es basa en la creació d’un espai educatiu on atendre els nens i nenes per a fer tot tipus d’activitats mentre els pares treballen o es formen a preus molt econòmics i la possibilitat de posar a l’abast de les famílies en risc d’exclusió social tot un seguit de beques perquè puguin gaudir del servei.

De les activitats que realitza APTOS ara, i de totes les que faci d’ara en endavant, se’n farà difusió als mitjans de comunicació a través de la meva empresa. I d’aquí a poques setmanes signaré un altre conveni de col·laboració. En aquesta ocasió serà amb l’Associació de Síndrome de Down de les comarques Tarragona. L’objectiu serà el mateix: donar a conèixer tota la seva activitat a la societat oferint-los gratuïtament els serveis de premsa i comunicació.

Per tant, crec que queda clar que el concepte a seguir és el de SOLIDARITAT amb els altres quan es fa un benefici sense pretensions de guanyar diners i amb l’esperança de fer un bé comú. La resta d’unions empresarials o la fusió d’idees posades en benefici de la comunitat amb ànim de lucre són més que respectable però no van amb mi. Estic més que satisfet del treball que realitzo des d’Avanti Grup de Comunicació. I no tant pel fet que jo em senti bé, que m’hi sento, sinó per veure com s’hi senten els altres.

Comentaris

Pere Sans ha dit…
Enhorabona per la teva solidaritat amic meu.
Oscar Ramírez ha dit…
Moltes gràcies Pere.
Anònim ha dit…
Pajaruuu la trobada del diumenge toca repetir-la ara que estàs en plenitut vital. Aquestes reunions de riure, parlar i menjar han de ser cites obligades.

Anton
Oscar Ramírez ha dit…
Anton jo fa temps que no reia tant com el diumenge. Va ser de primera compartir de nou amb gent amiga, culta i intel·ligent. Per això no ho hem de deixar perdre. Estic amb tu. Ara quan torni de periple de les amèriques, i com vindré amb noves visions, fem un altre dinarillo tertúlia.
Anònim ha dit…

De casta le viene al galgo diu un refrany y a tu alguna cosa bona ta quedat de qui yu ja saps estic orgullosa de tu , un peto ben fort
Oscar Ramírez ha dit…
Moltes gràcies. Els conceptes de la vida, com aquest que explico de la solidaritat, són fruit de l'aprenentatge que reps de petit i dels qui tens sempre al costat. I com tu dius sempre queda alguna cosa. En aquest cas, molta. Un petó molt fort.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS