18 de juliol 2013Els pares d’un pipiolo de setze anys li han comprat al nen un Quad i el xaval es passa el dia amunt i avall pel carrer fent petar el trasto. 

El soroll del quad, infernal a certes hores i molest a totes, desperta el gos del veí del davant de casa. I la bestiola comença a bordar sense parar des del balcó. 

Al balcó del costat hi ha un altre gos i es suma a la festa per solidaritat de manera que els dos gossos fan el concert ideal per acompanyar al pipiolo cada cop que passa amb el quad. 

El so, agressiu i estrident, dels dos animalons de quatre potes i de l’animalet de dues potes que va sobre quatre rodes desperta la nena petita dels veïns del pis de sota d’on viuen els amos dels gossos i la petita es posa plorar. I el nen del veí del costat, que també és solidari, plora a duet amb la nena. 

Per a rematar la festa arriba el cosí del meu veí de dalt, el Bartolo. Són gent que encara no han descobert que a l’entrada del portal hi ha una caixeta amb botons i que si toques el correcte no cal alertar al Bartolo a crits des del carrer a l’estil cavernícola. Al cosí del Bartolo no se li pot demanar més i s’hi deixa la gola cada tarda. 

Si el Bartolo treu el cap pel balcó i respon al seu cosí, per suposat també a crits primitius, vol dir que el Bartolo i el cosí se’n va a fer unes cervesetes i tornaran tard i malament. I en aquest punt la mare del Bartolo, que no surt mai de casa perquè va en caminador i ningú la porta a fer un vol, li clava una bronca del quinze que acaba tenint uns decibels superiors als permesos amb insults i moviments de mobles inclosos.

El quadre, com us podeu imaginar, és digne d’una pel·lícula de Berlanga o de Buñuel. El pipiolo amb la moto, els dos gossos bordant, els dos nens plorant, el cosí del Bartolo cridant i el Bartolo i sa mare discutint. D’això en diuen convivència i societat. I s’ha d’aguantar cada dia a la mateixa hora. 

I sabeu de qui és la culpa? No, no és de cap d’ells. La culpa és d’un paio que viu dues cases més enllà i que, als cinquanta anys, encara va de hippie per la vida i condueix una moto d’aquestes que la gent es mira pel carrer pel sorollam que fan i el manillar tant llarg que tenen. Perquè el pipiolo ha triat el quad per fer més soroll que ell i aquí s’ha iniciat la disbauxa amb els gossos, els nens i el clan Bartolo.

4 Responses so far.

 1. Anònim says:

  Fa mitja hora que no puc parar de riure pajaru. Que bo!

  Anton

 2. Bo i real jajaja. És que ho volia explicar perquè sembla de pel·lícula.

 3. Anònim says:

  Bon dia

  Hi ha alguna forma de contactar amb vostè en privat?

 4. Si, per correu al totespossible@live.com

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -