15 de juliol 2013Inicio una petita sèrie de textos basada en unes imatges que m’ha fet arribar un bon amic. Són rostres de persones de diferents indrets del món, de personatges anònims, que parlen per si sols sense dir una paraula. Va el primer...

NIGRUM

El dolor habita el múscul danyat i en la mirada absent s’hi dibuixa una ganya de greuge terrible. I quan la vida és a punt d’abandonar el seu camp llaurat pels anys al front arriba la nit i no hi ha temps de penjar ara els hàbits ni la cullera, de deshabitar-se. 

I al matí tornarà la vida, una de nova que no ha demanat, amb tots els seus capítols traduïts en les imatges revivint metàfores impossibles de gloria. Llest pel combat, sap que no hi ha un segon de fama i que els seus ja no hi són. 

De jove tot li treia la són i ara se li apaga la nit als ulls envoltat de vellesa que menysprea. Cerca un gest de goig que el dugui a un espai on tothom pugui llegir el seu nom però no mirar-li la cara ni el cos. La caiguda, el forat i les flors seran, per a ell, la sort en un buit ple de bellesa.

6 Responses so far.

 1. Anònim says:

  Els pels de punta...

  I avui no et dic pajaru. Has guanyat un estatus superior.

  Anton

 2. jajaja Anton! no et passis home. Estic content que et plagui llegir-me però pots seguir permetent que voli, com un pajaru, com cada dia. Si us plau.

 3. Ignoro si ho saps però et vull comentar que tens una virtut escrivint textos curts i vinculats a les imatges que els acompanyen que no els hevia vist mai. El d'avui esquinça els sentits. Creu-me Òscar.

 4. Marta, moltes gràcies. Venint de tu el comentari adopta un altre significat, molt més potent, i em fa goig no ho negaré pas.
  Jo escric, fil per randa i al moment, allò que em desperta la imatge. I amb algunes fotos és fàcil treballar un text.

 5. Anònim says:

  PAJARU

  Anton

 6. Ara si Anton! Gràcies jajaja

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -