ROMA NO ES POT ABANDONAR A LES MANS DELS FRIKIS




Ha estat polèmica però positiva la decisió del govern italià d’enviar a Roma a Francesco Paolo Tronca, comissari extraordinari que té l’única funció de posar ordre a aquesta immensa, majestuosa, meravellosa, monumental i delicada ciutat plena de cultura, monuments, retalls, engrunes, racons i tants altres elements que la fan única. Si es vol que els frikismes conquereixin la “ciutat eterna i oberta”, toca canviar certs mals hàbits. 

Per això, el comissari enviat ha pres ja tres decisions que han provocat polèmica però que ajudaran a complir objectius. Ha prohibit la presència de la multitud de persones vestides de centurions que trobes a tots els monuments i carrers principals, ha ordenat a la policia que persegueixi als venedors ambulants d’entrades i ha restringit totes les llicències de circulació dels famosos tricicles turístics que circulen per tots els racons de la ciutat, els populars rickshaw. 

Òbviament, el problema el tenen ara totes aquelles persones que viuen d’aquest ofici: conductors de tricicle que envaeixen fins i tot els carrers peatonals, venedors d’entrades que inunden la Fontana de Trevi o centurions que custodien sense formes de centurió però vestits com si ho fossin el Coliseu.  

Dels meus dos viatges a Roma en recordo certs moments que no vaig acabar d’entendre. Una ciutat de la categoria de la capital italiana no pot tenir el centre conquerit per petits comerços de ciutadans indonesis que venen de tot menys qualitat i de persones que t'ofereixen de tot però no t'aporten res. Les grans ciutats s’han de posar maques, rentar-se la cara i vestir-se (bastir-se) per a l’ocasió que es produeix en cada moment. 

Costarà recol·locar a aquestes persones però Roma hi sortirà guanyant. Les prohibicions són en ferm i hi ha ordres de requisar les entrades als venedors, els tricicles als seus conductors i la roba als centurions improvisats. Dixit.


Comentaris

Oliva ha dit…
...I BARCELONA,SISPLAU,TAMPOC.
Peter Escaño ha dit…
Roma no es mereix la seva actual situació. Necessita canvis com els que dieu.
Anònim ha dit…
Cierto que Barcelona también tiene que cambiar...

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS