LA MEMÒRIA EN LES LLETRES



Alguns fragments de les lletres de les cançons són realment genials, pura poesia. Pot passar que un grup o una cançó en concret no t’agradin però hi hagi unes paraules, poques però ben escrites, amb les que hi estiguis del tot d’acord. Avui us posaré tres exemples de tres fragments de tres cançons i de tres grups que, no m’agraden massa, però tenen alguna cosa especial per a mi.  

I com dic en altres ocasions, no tenen perquè tenir relació les lletres i les cançons únicament amb l'amor. Apliqueu-les si voleu a altres àmbits de la vostra vida. La primera pot contenir el missatge de la pèrdua de persones que no et convenien i han passat pel teu costat. La segona la podeu exemplificar en les accions que fem en pro dels altres i que els altres no aprecien ni saben veure. La tercera, aquesta potser si més amorosa, la podriem traslladar igualment al concepte de la companyia en respecte i l'amistat. 

La primera és dels Estopa, de la cançó “Ya no me acuerdo”. Us recomano que l’escolteu. El fragment és aquest.

Dicen que el tiempo y el olvido son como hermanos gemelos, que vas echando de más lo que un día echaste de menos.


La segona frase escollida la canten els Café Quijano i és de la cançó “No tienes corazón”. La tornada del tema (estribillo) és bo i contundent però la frase escollida, que al vídeo que us enllaço la canta el Joaquín Sabina, diu:

Hiciste que fuera el payaso en tu circo privado. Dejaste un imbécil muy grande en mi frente pintado. No tienes perdón.


I la tercera frase que he triat és un poema d’Ernesto Cardenal amb música de la Inés Fonseca. En aquest cas és tot el text sencer, curt però intens, el que destaco i us recomano que escolteu. 


Hi ha en aquestes tres perles escollides un punt de coincidència. Els tres fragments me’ls han recordat aquestes darrers dies tres amics meus per diferents motius. Uns parlant d’amor i desamor, altres de fidelitat i engany, de la importància de passar pàgina i oblidar els capítols negres de la teva vida i que es produeixen en tots els àmbits: amistosos, amorosos, familiars, quotidians...

Als tres: Ape, Oscar i Juan C., moltes gràcies. 

Les paraules es poden esborrar dels papers, blocs i dels espais temporals però sempre romanen a la memòria. Les cançons es poden escoltar pensant en altres persones i fins i tot pensar que estan fetes a mida per algú. Jo he dedicat dues cançons en moments concrets: Brilla (XavisS) i El cuidado (Battiato). La primera la vaig encertar de ple.

Comentaris

amigo ha dit…
Lo mejor el estribillo:

Y mírame a la cara
y atrévete a negarme
que conoces tantas camas
como historias que contarme.
Oscar Ramírez ha dit…
amigo esta es una gran canción toda entera.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS