RISCOS




Cal córrer riscos i no tenir por de les conseqüències si la decisió que has pres la consideres encertada. Però també cal tenir clar que abans de prendre cap decisió, has de madurar-la bé amb els seus pros i contres.

Facta non verba, que deien els romans. Fets i no paraules perquè sovint cal actuar però amb la prudència que et dóna, en teoria i no sempre, la maduresa que atorga el pas dels anys. 

Ens podem equivocar? Hem de ser amos dels efectes de les nostres causes o accions? Evidentment, SI. Però abans de cometre l’errada penseu sempre un moment, atureu-vos, conteu fins a cent, respireu a fons, no feu cap gest brusc. 

En cas contrari, amb el pas dels dies, setmanes o mesos, potser anys en alguns casos, pot ser massa tard. I no digueu mai a algú, ni us ho dieu a vosaltres mateixos, que esteu contents d’haver pres una decisió si teniu el mínim dubte. Perquè significa que realment no n’esteu pas de contents i heu errat.

Totes aquestes paraules són part d’una resposta a una pregunta que em feien ahir a la nit quan volien saber perquè he tret certs escrits del meu proper llibre i n’hi he posat de nous. Doncs així de fàcil, perquè des de la maduresa que gaudeixo i feta la pausa que us deia per a reflexionar abans de decidir, estic content i convençut de la decisió. 

Ara puc dir, afirmar amb contundència, que és una obra molt completa, integra i justa amb tots els protagonistes que hi apareixen, les seves accions i l’impacte que han tingut en la meva persona. Espero, únicament, que agradi i que cadascú sàpiga que les paraules dites han sortit totes del cor de l'autor.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS