ANTONIO BRUSCOLI O COM DONAR LA VIDA ALS ALTRES



Queda poc més d’una setmana perquè marxi a Itàlia, al festival cultural que l’associació Spiragli organitza sota el nom de “Al3mura” i que enguany tindrà lloc a la ciutat de Matera. Aquests dies us aniré parlant de les activitats que s’han programat i dels seus protagonistes amb els qui compartiré els tres dies d’esdeveniment.

Començo pel doctor Antonio Bruscoli, cirurgià italià que fa anys que treballa com a metge d’emergència a diversos països africans com ara Angola, República Centreafricana o Sierra Leone. De la seva experiència, especialment la que ha tingut a la ciutat de Bangui, n’ha nascut un llibre que ha titulat “Kadamou, l’Africa negli occhi di un medico italiano” (L’África des dels ulls d’un metge italià).

Ell, com altres metges i cooperants, ha arribat a un punt on té clar que dóna la seva vida a la causa, amb el perill de perdre-la cada dia, enlloc de salvar-la quedant-se a casa o tornant allí on no hi ha guerra ni atemptats. Serà un plaer poder-lo saludar i conversar amb ell, conèixer de primera mà les seves experiències i nodrir-me’n. I espero, de la mateixa manera, poder-li aportar jo alguna cosa o coneixement. Agricultura mental, pagesia emocional.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA