KADAMOU, CAMILLE, NUAGES



Els qui varem tenir l’ocasió d’assistir a la presentació del llibre “Kadamou” al Palau Llanfranchi de Matera, Itàlia, estarem dies a pair les paraules, fruit de les vivències, del seu autor, el doctor Antonio Bruscoli. 

De cooperants internacionals el món n'és ple però sempre hi ha històries més interessants, i sobretot dures, que altres. La tasca d’aquest cirurgià, que treballa a Sierra Leone, passa bàsicament per ajudar als nens africans amb extremitats amputades per les mines fabricades a Europa i a aquelles nenes i adolescents que reben atacs de matxet i altres armes blanques pel fet, sovint només per aquest sol fet, de ser dones. 

El seu llibre recull vivències molt dures però les seves paraules, explicant-nos casos concrets cara a cara, impacten molt i et provoquen moltes sensacions estranyes. Després de la presentació del seu llibre, asseguts al patí del palau i amb calma, l’Antonio em va fer veure moltes realitats que desconeixia i em va animar a mantenir el nostre contacte d’ara en endavant. Vaig accedir sense problemes. Com ell diu, ens hem de reveure de nou. 

En uns dies us parlaré més a fons del llibre. Avui, només de la foto de la portada perquè la història té duresa a dojo. L’Antonio n’havia triat una altra però el seu editor li va proposar la que podeu veure a dalt (es pot ampliar). Ell, inicialment no entenia el perquè del canvi però llavors li van dir que aquesta foto era millor i que, a més, era l’última que havia fet la Camille Lepage, la fotoperiodista experta en Àfrica que veieu en aquesta segona foto. 


La Camille va captar aquesta imatge de la portada en territori centreafricà. Després de fer-la va ser assassinada a trets al mig del carrer. Va ser, efectivament, la seva última foto. La Camille tenia només 26 anys. 

M’emociono encara ara, escrivint-ho per compartir-ho amb vosaltres. Per a completar aquesta breu però intensa història, us demano que escolteu el tema musical que la complementa. Aquesta peça titulada “Nuages” del grandiós Ryuichi Sakamoto acompanya al doctor Bruscoli en les seves presentacions.  


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS