HOTEL, MOTEL, CASALOT EN RUNES




Es va construir al peu d’una vall plena de cascades d’aigua d’un riu enorme. Era a principis del segle passat, cap a l’any 1924. I va esdevenir un espai únic per als rics de l’època, per a les persones que havien de gastar-se la fortuna amb luxes a voltes impurs, un hotel caríssim en aquest cas. 

Mentre es construïa, desenes de persones van perdre la vida al caure, per accidents, pels penya-segats de quasi 200 metres que envolten la vall, forat immens que fa pànic guaitar. Però les flors i violes es van acabar aviat, quinze anys després. 

La fama que l’hotel tenia a tot el món li garantia l'estada de gent rica i homes de negocis però el bar de l’establiment s’omplia a totes hores de persones alcoholitzades que rebaixaven la qualitat de l’establiment. En poc temps, als amants de l’alcohol s'hi van sumar també moltes persones amb altres desequilibris.

I així, l’hotel va ser conegut pels seus nombrosos suïcidis. Per als qui no trobaven motius per a viure, llançar-se al buit des de la terrassa o alguna de les habitacions, era un exercici constant. El projecte d’ampliar l’establiment i construir-hi 18 plantes d’alçada, va passar a millor història i a finals dels anys vuitanta, ja amb una pèssima fama, l’hotel va tancar portes. 

Ara, l’edifici abandonat i en estat semiruïnós no rep ni la visita dels caçafantasmes que abans, fa uns anys enrere, encara hi cercaven les ànimes dels suïcides que van triar dormir al fons de la vall enlloc de fer-ho en una de les cambres. 

La decadència de l’espai és òbvia mirant les imatges que comparteixo. Penso que la història que us he explicat és un exemple clar que tot en aquesta vida passa de casella a casella, de sorpresa en sorpresa, jugant en un taulell on les regles canvien constantment. L’hotel de luxe va passar a ser un motel a peu de carretera i ha mort convertint-se en un casalot en runes. 





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS