EL GAT NEGRE


Acabo de veure una versió de “The Black Cat”, obra del genial escriptor Edgar Allan Poe,  portada a la gran pantalla l’any 1961 pel director Robert Braveman i protagonitzada per Vicent Price i Peter Lorre que van especialitzar-se precisament en interpretar a tots els personatges de Poe la cinema. 

I com sempre, al voltant de la creació d’una pel·lícula hi ha moltes coses que no veiem. Una d’elles és el càsting per triar als protagonistes i en aquest cas, tal i com indica el nom de la novel·la, el personatge central no eren els actors humans. Era un black cat, un gat negre.

Van estar setmanes buscant al gat ideal i, com mostren aquestes imatges d’aquells dies, el càsting va reunir a desenes i desenes de gats negres amb els seus propietaris. Fent fila i esperant torn, tots van passar la prova. Aquestes fotos són certament curioses i permeten desvetllar un dels secrets del setè art que sovint passa desapercebut. 

La última imatge és la prova de foc que havien de passar els gats i no era altra que entendre’s amb els dos actors. Calia feeling entre Vincent Price, Peter Lorre i el Black Cat. I n’hi havia en molts casos, no creieu?  

Comentaris

Olga Guix ha dit…
Poe és el mestre de la tensió escènica i l'intriga sempre gòtica. El suspens fet paraula. Recordo que de petita en vaig llegir molts de llibres d'ell. Em porta bons records aquest gat negre.
Oscar Ramírez ha dit…
Olga a mi Poe també m'apassiona. Crec que és un mestre de la literatura de "terror" i ombrívola. Gràcies pel comentari.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA