REFLEXIÓ A CURTA DISTÀNCIA



Rellegint a Schopenhauer he recordat avui  els tres punts que, segons ell, conformen la sort dels mortals. Allò que som (en base a la personalitat), allò que tenim i allò que representem  (en funció de l'opinió que els altres tenen de nosaltres). Diu Schopenhauer que en funció d'aquestes actituds, hom sap practicar l'art de ser feliç.  

No explica però, perquè cada persona és un món, altres qüestions molt importants i decisòries a la vida de qualsevol persona. Si llegiu l'obra "Parerga y Paralipónema" , una de les moltes meravelles de Schopenhauer, traureu molt suc als seus pensaments. Alguns els trobareu casolans perquè ja els haureu viscut. Altres us estaran succeint sense que ho sapigueu. I n'hi ha uns altres que viureu. 

No oblideu mai que la història és un període de temps breu que es repeteix amb diferents protagonistes i en diferents escenaris. Allò que Schopenhauer va apuntar fa un segle i mig, ja ho havia viscut algú dos segles abans i ho viu ara mateix una altra persona. 

La meva nòmina personal de pensadors la completen, per exemple, Marc Aureli, Michel de Montagine, La Boetie, Sèneca, Ciceró o Epicur. La felicitat és una doctrina. L'aconseguim amb ajuda exterior, la treballem interiorment i ens hi ajuda, com deia al principi, allò que som i allò que tenim. El què representem , la nostra projecció, esperona als altres per iniciar ells el procés.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA