GRÀCIES, 700 GRÀCIES



Que ningú dubti en cap moment que “Pol”, la cançó que obre el nou disc del XavisS, arribarà lluny. De fet, en només tres dies, el vídeo oficial d’aquest tema ja té a Youtube quasi 700 reproduccions. Arribarà lluny i ho farà tot el treball sencer perquè està fet amb amor, tendresa i sense ambicions de res. Només jo sé què em va dur a escriure la canço “Pol” i us ben asseguro que només el poden entendre dues persones més: el Pol i la seva mare.

Però els oients se l’han de fer seu, han de sentir-se contents quan l’escoltin, els ha de tocar la fibra i la sensibilitat la cançó, han de gaudir aquests 3 minuts i 47 segons que dura. El món és ple d’amor i convivència però us puc garantir que poques vegades té la seva màxima expressió tal i com la vaig viure i percebre al seu moment per traduir-la més tard en un poema/escrit que ara té música, personalitat i presència.

Torno a recordar, sobre el vídeo, allò que ja sabeu. Està enregistrat al Teatre de Gavà, el protagonitza el Lucas, un jovenet actor que fa de Pol i el ballarí professional David Marín que fa de Pol adult. I el protagonista és això, un nen que de gran vol ser ballarí i ho aconsegueix a base d’esforç i de l’amor que li regalen els seus mentre va creixent. I sa mare (com diu el poema) se’l mira i es nodreixen.

El vídeo no peca de floritures i s’ha obtingut el resultat final que es buscava inicialment. Tendresa en la música i la veu dels dos cantants, delicadesa gestual i seguretat per part del nen que creix i madura sabent què vol en tot moment. Espero que us agradi.

Pol, com a cançó, serà ben aviat allò que, com el seu protagonista ben real, ja és: un triomf per aquest món i aquesta vida.

Comentaris

Marta Guivernau ha dit…
Ja havia fet la meva aportació sobre el nou disc d'aquest cantautor però ara, vist el vídeo amb calma, em refermo dient que crec que la cançó del Pol és de les més maques que he escoltat els últims anys. Hi ha un toc d'amor en la lletra que et toca i enamora. Realment tens molta sensibilitat Òscar. El Pol i sa mare han d'estar contents de tu.
Olga Guix ha dit…
Nosaltres l'hem proposat com a vídeo de la propera festa que farem el dia de les portes obertes del centre. Els valors que tracta la cançó són ideals per difondre entre els més petits. Potser podries venir a fer-nos una xerrada sobre la lletra. Si ens portessis al cantant ja seria un regal del cel. En parlarem si ho desitges.
Oscar Ramírez ha dit…
Marta moltes gràcies de tot cor. Les opinions de tots els lectors són ben ateses i rebudes però ja saps que algunes tenen un caire molt especial per a mi. I les teves paraules m'importen molt.
Oscar Ramírez ha dit…
Olga em fas molt feliç anunciant la proposta. Per descomptat que li comentaré al Xavi si em vol acompanyar perquè amb mi, si no tinc res que ho impedeixi, ja hi pots comptar.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS