HAVENT LLEGIT ELS NOMS DELS ESTELS


Em segueix apassionant, com sempre, llegir literatura oriental. I ara que tinc temps per llegir, en les tardes de repòs obligat, em dedico a descobrir nous autors i ampliar horitzons. Acabo d’enllestir la lectura d’una obra molt bona, d’una autora nascuda a Calcuta, la India, i que fa anys que viu a Estats Units.

A la Chitra Banerjee Divakaruni, així es diu, me la va recomanar l’amic Antonio. El llibre es diu “Los nombres de las estrellas” i és una història coral protagonitzada per dones de diferents generacions però amb problemes comuns en alguns casos. Un dels elements de lluita de totes elles és la necessitat d’acabar amb certes tradicions hindús que topen frontalment amb la forma de viure occidental. Hi ha nou històries que són nou passions, nou somnis, nous formes de vida i, òbviament, nou finals. 

Comparteixo un dels molt fragments que m’han captivat:

Todos nosotros caminamos a tientas en las cavernas, con las yemas de los dedos descarnadas por el roce de la piedra, en busca de esa fina grieta, el resquicio de una puerta que permita entrada al amor.

Comentaris

Nina de drap ha dit…
Gràcies per la recomanació!
Oscar Ramírez ha dit…
Un plaer Nina de drap. Per cert, quin nom més maco, més poètic. Em venen versos al cap tot llegint-lo.
Nina de drap ha dit…
Em faras posar vermella. M'agrada haver-te inspirat encara que sigui per un instant
Oscar Ramírez ha dit…
Moltes gràcies. Si que m'has inspirat. Per cert he esborrat, sense voler, el comentari que has deixat al post de cortázar. Si el tornes a enviar el publico.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS