UN DOCUMENTAL ÚNIC SOBRE TÀRRACO, AVUI A LA 2




Cada cop em costa més impressionar-me amb imatges però aquesta setmana, el dimarts concretament, vaig quedar bocabadat i vaig gaudir com un nen tot veient un documental que Televisión Española emetrà avui dissabte, a les 17.05 hores, a través de La2. Vagi per endavant que sóc nascut a Reus i que fa uns 25 anys que treballo a la ciutat de Tarragona. I quedi clar que cada ciutat té la seva història i no es pot mai menysprear cap memòria del passat ni cap protagonista del llegat que s’ha obtingut. 

Tothom sap de la meva passió per Tarragona com tothom sap del meu enamorament cap a Itàlia. Torno al tema del documental. Es tracta d’una sèrie de 8 capítols sobre enginyeria romana que permet saber a la perfecció, mitjançant unes meravelloses reconstruccions de les ciutats i les seves estructures, com vivien els romans, de quins elements gaudien per aconseguir el seu benestar, quins edificis comuns utilitzaven, com treballaven i feien el seu dia a dia.

Tàrraco va ser la porta de l’imperi romà a la península ibèrica i se la va considerar la segona capital de l’imperi romà durant molt temps. Fins i tot quan l’emperador Cesar August va iniciar la guerra contra els càntabres, durant tres anys, Tàrraco va ser la primera i única capital de l’imperi per sobre de Roma. Això és la història, no cap invent de un servidor.  

El documental que emetrà avui La2 permet veure com era Tarragona fa 1.800 anys, quin espai ocupaven els monuments que hem heretat en forma de restes, com es vivia i quina magnitud tenia la ciutat. La feina realitzada per l'empresa del tarragoní José Antonio Muñiz, empresa ubicada a Reus, és excepcional com la de les altres que s'han sumat al projecte. Durant la projecció del dimarts al Teatre, en diferents moments vaig sentir emocions molt fortes. Us recomano que us el mireu i us poso un petit tast del que podreu veure aquesta tarda. Per amor a la cultura, per interès cap al passat, per l’estima cap a la ciutat, pel motiu que sigui, mireu-vos-ho. 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA